Esenler Kestaneye Doydu - Son Dakika
Güncel

Esenler Kestaneye Doydu

Esenler Kestaneye Doydu

Esenler Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Kestane Festivali'nde vatandaşlara 5 ton Sinop Kestanesi ikram edildi.

05.12.2016 08:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'nun zengin kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çok sayıda etkinliğe imza atan Esenler Belediyesi, Kestane Festivali ile Sinop'u Esenler'e taşıdı. Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) ile birlikte Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nu yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekilleri Şirin Ünal ve Ahmet Hamdi Çamlı, Eski Sinop Milletvekili Cahit Can, Vali Yardımcısı Osman Ateş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KESTANELER BAŞKAN GÖKSU'DAN

Festival kapsamında Dörtyol Meydanı'nda kurulan çadırda 5 ton kestane pişirildi. Başkan Göksu ve milletvekilleri, özel paketlere konulan dünyaca ünlü Sinop Kestanesini vatandaşlara ikram etti. Festivalde ilk konuşmayı yapan Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF)Genel Başkanı Engin Kırmızıgül, İstanbul'da ilk kez düzenledikleri festivali ile aroması ve lezzeti tescilli olan Sinop Kestanesi'nin daha da fazla tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

ESENLER'DEN BİR İLK DAHA

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Dörtyol Meydanı'nda zaman zaman farklı festivali düzenlediklerini hatırlatarak, "İstanbul'da ilk Hamsi Festivali'ni, Lahana Festivali'ni Esenler'de başlattık. Bugün de Kestane Festivali'ni başlatıyoruz. Eminim ki bundan sonra Sinop dernekleri ilçe ilçe kestane festivali yapmaya başlayacaklar. Kestane dediğimizde aklımıza ilk olarak ocak başı muhabbeti gelir. Muhabbetin olduğu yerde bereket vardır. Muhabbetin olduğu yerde ihanet olmaz. Biz de bu heyecanı, bu muhabbeti sizlerle paylaşmak istedik" dedi.

Esenler'in 15 Temmuz darbe girişiminde 10 şehit verdiğini hatırlatan Başkan Göksu, sözlerine şöyle devam etti:
"15 Temmuz ihanetinin ardından bu meydanda 27 gün, 27 gece vatan nöbeti tutarak, hainlere izin vermeyeceğimizi gösterdik. Bugün de soğuk kış günleri öncesinde muhabbet nöbeti için buradayız. Bu ülkeyi işgal etmek isteyenlere diyoruz ki: biz Sinoplusuyla, Hakkarilisiyle, Trabzonlusuyla, Diyarbakırlısıyla birlikte Türkiye'yiz. Türkiye olmaya devam edeceğiz. Nereden gelirseniz gelin, elimizin tersiyle itip sizi tarihin çöplüğüne gömeceğiz".

248 ŞEHİDİN İSMİ ESENLER'DE YAŞAYACAK
Başkan Göksu, konuşmasının sonunda asırlık Metris Kışlası'nın bulunduğu alanda yapılacak 15 Temmuz Şehitler Parkı'na ilişkin açıklamalarda da bulundu. 236 dönümlük alanda yapılacak parkta 248 şehidimizin biyografilerinin yer alacağını ifade eden Başkan Göksu, 15 Temmuz'da yaşananlarının anlatılacağı simülasyon merkezinin de bu parkta kurulacağını söyledi.

ARTIK ESKİ DÜNYA YOK

Başkan Göksu'nun ardından vatandaşlara hitap eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Zor bir coğrafyada bulunan ülkemizin her gün bir başka tehdit ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Çamlı, "Bütün dünyanın küresel hırsızları bize düşmanlık yapıyor. Ama artık eski dünya yok. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Dünya 5'ten büyüktür' demesiyle başlamıştır bu mücadele. 80 milyonu da şehit versek bu ülkeyi hainlere bırakmayacağız, onlara müsaade etmeyeceğiz" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da, Sinoplu olduğunu hatırlatarak, "Kestane, Sinop kültürünün bir parçasıdır. Kışın sohbet ve muhabbetle geçmesini sağlar. Bu festivalin yapılmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Hepimize düşen görev, dünya lideri Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafından kenetlenmektir" diye konuştu.

KESTANE İLE YAPILAN YEMEKLER TANITILDI

Konuşmaların ardından protokol üyelerine Sinop Kotrası hediye edildi. Festival kapsamında Dörtyol Meydanı'nda Sinop'un tarihi ve doğal güzelliklerine ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Ayrıca kestane ile yapılmış "Kestaneli Tavuk Kavurma", "Kestaneli Muhallebi", "Kestaneli İç Pilav" ve "Kestane Kebabı" gibi farklı lezzetler de konuklara tanıtıldı. Esenler Kestane Festivali, yöresel sanatçıların verdiği konserle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler Kestaneye Doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement