Eset-Teb Kurumsal Bilgi Güvenirliği Toplantıları - Son Dakika
Yerel

Eset-Teb Kurumsal Bilgi Güvenirliği Toplantıları

Antivirüs yazılımı firması ESET ve Türkiye Ekonomi Bankasının (TEB), son yıllarda dijital dünyada artan tehditler, çözümler konusunda kurumları ve kullanıcıları bilgilendirdiği "ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenirliği Toplantıları"nın üçüncüsü Eskişehir'de yapıldı.

16.04.2015 13:11

Antivirüs yazılımı firması ESET ve Türkiye Ekonomi Bankasının (TEB), son yıllarda dijital dünyada artan tehditler, çözümler konusunda kurumları ve kullanıcıları bilgilendirdiği "ESET-TEB Kurumsal Bilgi Güvenirliği Toplantıları"nın üçüncüsü Eskişehir'de yapıldı.

Kentte bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan ESET Türkiye Satış Müdürü Barbaros Akkoyunlu, korsan ürünlerin yoğun kullanımı nedeniyle Türkiye'de zararlı yazılımların hem çok hızlı hem de çok fazla yayıldığını söyledi.

Akkoyunlu, korsan yazılımların siber suçlulara, zararlı yazılımları bulaştırmak için eşsiz bir imkan tanıdığını dile getirerek, internetten lisanssız indirilen korsan ürünlerin tehlikelerine dikkati çekti.

Türkiye'de lisanssız ürün kullanma oranı bazı kategorilerde yüzde 50'yi geçtiğini belirten Akkoyunlu, "Siz fark etmezsiniz ama korsan yazılımlar virüs içerebilir. Bilgisayarı yavaşlatır, veri kaybı veya kimlik, parola, kredi kartı bilgileri hırsızlığı gibi maddi ve manevi olumsuz sonuçlara yol açabilir. Ayrıca indirilen ürünün performansı da genellikle düşük olur. Özellikle korsan antivirüs programları koruma sağlamadığı gibi büyük zararlar da verebilir" dedi.

TEB İnternet ve Mobil Bankacılık Yöneticisi Şahin Gör ise yaklaşık 76 milyon nüfusa sahip Türkiye'de 40 milyon sosyal medya hesabı, 69 milyon da cep telefonunun kullanıldığını bildirdi.

Türk halkının dijital ve mobil hayata hızla entegre olduğunu anlatan Gör, banka müşterilerinin artık bankacılık işlemlerini internet bankacılığını atlayarak doğrudan cep telefonu üzerinden gerçekleştirmeyi tercih etmeye başladığı bilgisini verdi.

Suç Bilimleri Uzmanı İsa Altun da vatandaşların internete çok hızlı girdiğini ve kullanıcıların yeterince bilgilenmeden "bilgi okyanusu"nda yüzmeye çalıştığını ifade etti.

Bu okyanusta, gerçek okyanuslardaki gibi pek çok yırtıcı canlı bulunduğuna dikkat çeken Altun, şöyle konuştu:

"Hem bireyleri hem de kurumları istismar etmeye odaklanan pek çok siber suçlu var. Bunlar suçlarını, bulundukları yerden masalarından kalkmadan, olay mahalline kapıdan değil ekrandan girerek gerçekleştiriyorlar. Maalesef bu yöndeki eğilim giderek artıyor. Klasik suçların modası geçiyor. Ekran başında gerçekleştirilen nitelikli siber dolandırıcılık, suçlulara daha kolay geliyor. Bu durumdan ancak teknoloji desteğiyle bilgisayarın bağışıklık sistemi güçlendirilerek ve tehlikeler konusunda bilinçlenerek korunmak mümkün."

Toplantıların, Bursa, Konya, Samsun, Denizli, Kayseri, Gaziantep ve Adana'da da yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eset-Teb Kurumsal Bilgi Güvenirliği Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement