Eski AB Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bağış - - Son Dakika
Politika

Eski AB Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bağış -

Eski AB Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, "Kim ne derse desin, milletin seçtiği cumhurbaşkanı, devletin de başkanıdır, başkanlık sisteminin habercisidir" dedi.

26.07.2014 04:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski AB Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, "Kim ne derse desin, milletin seçtiği cumhurbaşkanı, devletin de başkanıdır, başkanlık sisteminin habercisidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları nedeniyle Siirt'e gelen Bağış, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Bağış, Türkiye'nin istikrarı için başkanlık sisteminin zaruri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Siirt'te yaptığı bir ziyarette ders kitaplarındaki bir şiiri okuduğu için hapsedildiğini anımsatan Bağış, "Aynı yöntemlerle yine bir yargı darbesiyle Türkiye'nin geleceğini hapsetmek istediler. Türkiye'yi zindanlarda çürütmek, kimilerinin yeniden çantada keklik müttefiği haline getirmek, Türkiye'yi emir kulu haline getirmek istediler ve bunun için de maalesef yerli işbirlikçilerini, hainleri, montajcıları, paralel çeteyi istihdam ettiler" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin başkanlık sisteminin habercisi olduğunu ifade eden Bağış, şunları kaydetti:

"Tarihte bizi bilek gücüyle gelen hakanlar, saltanatla gelen sultanlar, meclisin seçtiği ya da darbeyle gelen cumhurbaşkanları yönetti, ama ilk defa bu millet, tarihinde kendi liderini, kendi önderini kendi seçecek. Kim ne derse desin, milletin seçtiği cumhurbaşkanı, devletin de başkanıdır, başkanlık sisteminin habercisidir. Başkanlık sistemi bu ülke için zaruridir, mecburidir. Çünkü istikrarı güvence altına alacak olan tek sistem başkanlık sistemidir. Türkiye'de ne zaman tek parti iktidar olmuşsa Türkiye ilerlemiştir, ne zaman koalisyon olmuşsa da gerilemiştir. Başkanlık sisteminde koalisyon ihtimali olmadığı için istikrar güvence altına alınacaktır."

Bir vatandaşın Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili çeşitli söylentilerin gündemde olduğunu ve şu anda sağlık durumunun nasıl olduğunu sorması üzerine Bağış, "Ramazan boyunca bütün o mitinglerde, bütün o yorgunluğa, bütün o tempoya rağmen hepimizin pilinin bittiği halde o oruçlu haliyle, hiçbir zaman onun enerjisinde bir azalma olmadı. Onun sağlık durumunun iyi olmasından rahatsızlık duyuyor olabilirler" ifadelerini kullandı.

Toplantıya AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu (DHK) üyesi Ethem Sancak, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, TSO Başkanı Güven Kuzu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Eski AB Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bağış -
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski AB Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Bağış - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement