Eski Ekonomi Bakanı Elitaş'a "Yılın Ahisi" Ödülü - Son Dakika
Ekonomi

Eski Ekonomi Bakanı Elitaş'a "Yılın Ahisi" Ödülü

Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Biz bugüne kadar aldığımız terbiye çerçevesinde, yürüttüğümüz siyaset kurumunun prensipleri ve ilkeleri doğrultusunda bize ne görev verildiyse hiçbir zaman kaçmadık, hayır demedik.

25.05.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Biz bugüne kadar aldığımız terbiye çerçevesinde, yürüttüğümüz siyaset kurumunun prensipleri ve ilkeleri doğrultusunda bize ne görev verildiyse hiçbir zaman kaçmadık, hayır demedik." dedi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle Elitaş'a "Yılın Ahisi" ödülü verildi.

Elitaş buradaki konuşmasında, Ahiliğin temsilcisi Ahi Evran'da rekabet, edep, ahlak ve güzel öğretiler olduğunu söyledi.

Salonda bulunan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Elitaş, artık zamanın değiştiğini, alın terinin yanına akıl terinin de eklenmesi gerektiğini, yoksa dünya ile yarışmanın mümkün olmayacağını ifade etti.

Uzun yıllar siyaset yaptığını belirten Elitaş, şöyle konuştu:

"2002 yılından bu yana milletvekilliği yapıyorum. 2007'den 2015'e kadar AK Parti Grup Başkanvekilliği yaptım. Şimdi eski esnaf odası başkanımız sahnede, saatçi olduğu için ayar veriyor. 'Sayın Elitaş grup başkanvekilliğini 8 sene yaptı, bundan sonra da yapar herhalde' diyor. Biz bugüne kadar aldığımız terbiye çerçevesinde, yürüttüğümüz siyaset kurumunun prensipleri ve ilkeleri doğrultusunda bize ne görev verildiyse hiçbir zaman kaçmadık, hayır demedik, ama nasıl ki biz ilk grup başkanvekili olduğumuzda, bundan 8 yıl önce acemiysek şimdi gelecek arkadaşlarımız da muhakkak yetişecek. Yeri doldurulmayacak kimse yoktur. Onlar da belli bir noktaya doğru gelmiş olacaklar. Bugüne kadar siyaset hayatımda ilkelere bağlılıktan vazgeçmedim. Lidere bağlılıktan vazgeçmedim, terk etmedim, sırtımı dönmedim. Kumpas içinde bulunmadım. Dostlarımı, arkadaşlarımı rakip olarak görmedim, ekip olarak değerlendirdim. Bu noktaya gelmemizdeki en önemli unsur hiçbir dostumu rakip olarak görmemem, bir ekibin unsuru olarak görmemdir. Çünkü birlik ve beraberlik kuvvet oluşturur. Hiçbir zaman bunlardan yanlış netice almadım."

Başkanlık tartışmaları

Türkiye'de bir sistem tartışması yaşandığını ifade eden Elitaş, dünyada gelişen ülkelerin sistemlerinin ahenk içinde olduğunu dile getirdi.

Çok başlılığın olduğu bir sistemin Türkiye'de devam ettiğini belirten Elitaş, "Şu andaki sistemin sigortası, huzursuzluğu çağıran sistemin sigortası, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun güçlü liderliği sayesinde bu bozuk düzenin herhangi bir olumsuzluğu, sorumsuzluğu Türkiye'ye bir bozgun halinde dönmüyor. Öncelikle yapılması gereken başkanlık sistemini harekete geçirmektir, olmadı yarı başkanlık sistemi ya da hiç olmazsa partili cumhurbaşkanlığı sistemini hayata geçirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOBB Genel Kurulu'ndaki sözlerine de değinen Elitaş, bu sözlerin siyasi bir intihar olduğunu savundu.

"Bizim kanla hiçbir zaman işimiz olmaz" diyen Elitaş, şöyle devam etti:

"AK Parti bugüne kadar yaptığı tüm değişiklikleri ikna ederek, kamuoyunu arkasına alarak yaptı, ama bizden öncekiler bu işleri kanla yaptıysa geçmişlerindeki hatıraları unutamayıp hala benliklerinde yaşattıkları için demokratik bir kültür içinde bir siyasi parti başkanı kan dökmekle milleti tehdit ediyor. Ağzından kan akıtarak konuşmak yerine fikirlerini ifade etmeyi Sayın Kılıçdaroğlu'na tavsiye ediyorum. Son konuşmalarında cümleleri değiştirdi. 'CHP'lileri ezmeden bu anayasa değişikliğini gerçekleştiremezsiniz' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, göreve geldiğinizden bu yana 6-7 seçim geçti. Her seçimde millet seni sandığa gömerek ezdi. Bundan sonra da eğer anayasa değişikliği olursa AK Partililer değil, bu millet seni ezip geçecek, değişikliği de gerçekleştirecektir."

Konuşmasının ardından Elitaş'a, KESOB Başkanı Ahmet Övüç tarafından Ahilik Kaftanı giydirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Eski Ekonomi Bakanı Elitaş'a 'Yılın Ahisi' Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement