Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Mısır'daki idam kararlarına ilişkin, "Onlar aslında kendi siyasi geleneklerinin, düşüncelerinin ve kendi insanlıklarının intiharına karar verdiler.

18.05.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Mısır'daki idam kararlarına ilişkin, "Onlar aslında kendi siyasi geleneklerinin, düşüncelerinin ve kendi insanlıklarının intiharına karar verdiler. Kendilerine suikast yaptılar. Buradan kınıyoruz onları" dedi.

Ala, partisinin Horasan ilçesinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesine tepki gösterdi.

"Mısır'da kardeşlerimizin yarısından fazlası, oyuyla Mursi'yi iş başına getirdi" diyen Ala, şöyle devam etti:

"Bir kooperatif üyesi kadar oy alamayacak o despotlar orada darbe yaparak şimdi hürriyetin idamına, yani milletin iradesinin idamına karar verdiler. Ama biz biliyoruz. Ne mümkün zulm ile bidad ile imha-yı hürriyet. Çalış idraki kaldır muktedirsen ademiyetten. Kaldırabiliyor musun insanların zihninden düşünceyi? Yani insanlıktan düşünceyi kaldır, muktedirsen. Onlar aslında kendi siyasi geleneklerinin, düşüncelerinin ve kendi insanlıklarının intiharına karar verdiler. Kendilerine suikast yaptılar. Buradan kınıyoruz onları."

Ala, Türkiye'nin 1958 yılından beri IMF'ye borç ödeyen bir ülke olmaktan kurtarıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"2001'de bir koalisyon vardı, MHP, DSP ANAP koalisyonu. O zaman bin reçete vermişlerdi. Ama bu reçete 1958'den beri hükümetlerin elindeydi. O IMF reçetesiydi. Diyordu ki 'sen ekonomiyi şöyle şöyle yöneteceksin, faize şu kadar para vereceksin.' Öyle bir hale gelmişti ki bütün vergiler toplanıyordu, ülkenin faizini ödemeye yetmiyordu. Esnafın verdiği vergiler, tüm Türkiye'den toplanan vergiler, faizi ödemeye yetmiyordu. Baktılar ki bunu da beceremiyorlar, alın size bir de bakan. Kemal Derviş'i gönderdi, Dünya Bankası. Bu bize yakışır mı? Biz Malazgirt'ten birlikte girmişiz, Bizans'ı dize getirmişiz. Bir IMF'ye mahkum etmek bize yakışır mı? Çanakkale'de 7 düvele karşı İslam alemini savunmuşuz, IMF'ye mahkum etmek yakışır mı?"

"Türkiye çalışan cumhurbaşkanını seçti"

Türkiye'nin önünün açık olduğunu belirten Ala, önünü kesmek isteyenlerin, içte ve dışta koalisyon yaptıklarını vurguladı.

Ala, geçen yıl yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde 14 partinin bir araya geldiğine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Görülmüş şey değil. Bu 14'ü nasıl bir araya geldi. Bir şey yapmak için değil, koalisyonların bir şey yapamadığını bu memleket kaç kere gördü. Ama yıkmak için bir araya geldiler, yıkmak. Onun için tabanı olmayan tavan kurdular, komik bir şey. Ne oldu? Çöktü. Nereye çöktü? Kafalarına çöktü. Onun için millet sandıkta cevabını verdi. Yüzde 52 ile oturan değil, çalışan cumhurbaşkanını seçti ve gönderdi. Şimdi baktılar ki nasıl 'biz bunu aşağıya indireceğiz' diye. Muhalefet partileri birbirlerine bir şey söylüyor mu hiç duydunuz mu? Muhalefet partilerinin birbirine bir şey söylediği yok. Hepsi birden AK Parti'ye saldırıyor. ya AK Parti millete hizmetten başka ne yapmış. Kardeşim, senin döneminde bankalar hortumlandı. Hortumla hırsızlık yapıldı, yanlışlık yapıldı. Hiçbir şey de yapamadın. Allah'ın izniyle bu memlekette yanlış yapanlar dışarı ediliyor, doğru yapanlarla yola devam ediliyor."

"Biz birlikte Türkiye'yiz"

Ala, ülkeye Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimiyle zarar verildiğini belirterek, "Ortalığı yakıp yıktılar. İki ağaç, bilmem şöyleymiş böyleymiş. Mesele iki ağaç meselesi değildi. Türkiye'nin istikrarına kastetmekti. Hemen toparlandık ve sonbaharda dört dörtlük büyümeyi sağladık. Ne oldu bu Paralel Yapı'ya 17-25 Aralık darbe girişiminde bulundurttular. Yahu yazıktır günahtır. Ne istiyorsunuz benim Horasanlı kardeşimden, memleketimden. Ülkemden ne istiyorsunuz? Biz ne zamanki kardeşlik projesini devreye soktuk Her şey bitsin bu özgürlükler olsun dedik. O zaman da tekrar MİT üzerinden darbe girişiminde bulundular. Niye biliyor musunuz? Onlar biliyor ki biz birlikte Türkiyeyiz" ifadelerini kullandı.

Ülkenin içinde ve dışında Ermeni koalisyonu hesabı olduğunu anlatan Ala, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şimdi içeride koalisyon hesabı yapıyorlar, dışarıda koalisyonu kurdular, Ermeni koalisyonu. Ne dediler? Bir yandan Avrupa Parlamentosu karar aldı, diğer yandan da Papa. Oturdular Osmanlı'da Ermeni soykırımı yapılmış iftirasını attılar. Yav sen insanlık nedir görmek istiyorsan Osmanlı'ya gel. Haysiyet, vakar nedir görmek istiyorsan Osmanlı'ya gel. O soykırım senin tarihinde var. Senin gaz odalarında var. Bosna'da Srebrenitsa'nın ortasında 8 bin kardeşimi Avrupa'nın ortasında şehit ettiniz de birinizin sesi çıkmadı. Siz soykırım arıyorsanız oralara bakın. Ama öyle yapılar, öyle partiler var ki bunlar bunu bile kınayamıyor. Arkadaşlar kim kiminle iş birliği içinde görüyor musunuz?"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski İçişleri Bakanı Ala Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement