'Eskişehir Bambaşka Olacak' - Son Dakika
Güncel

'Eskişehir Bambaşka Olacak'

\'Eskişehir Bambaşka Olacak\'

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir'de Şehri Derya Parkı'nın ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen 6 tesisin açılışını yaparak, 4 projenin temelini attı.

10.07.2013 15:50  Güncelleme: 15:51

Prof. Dr. Veysel Eroğlu merasimde yaptığı konuşmada Odunpazarı Belediyesinin yaptığı Şehri Derya Parkı'nın önemli bir çalışma olduğunun altını çizerek, "Bu yeterli değil. Eskişehir'de 2013-2014 yıllarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz. Eskişehir bambaşka olacak. Eskişehir her şeyin en güzeline layık" diye konuştu.

Prof. Dr. Eroğlu, son 10 yılda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetin Türkiye'de adeta destanlar yazdığını anlatarak, şunları söyledi:

"Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz. Bu mümkün değil. Türkiye için büyük düşünüyoruz. Birinci büyük hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılıdır. İkinci büyük hedefimiz, İstanbul'un fethinin 600. yıl dönümünü 2053 yılında kutlayacağız. Daha büyük hedef var. Anadolu'yu Türklere açan Sultan Alparslan, 1071 yılında önemli bir zafer kazandı. Bunun da 1000. yıl dönümü 2071 yılında kutlanacak. İnşallah, Türkiye çok daha büyüyecek. Herkesin, giyimine, kuşamına, düşüncesine, yaşama tarzına saygılıyız. Hiç kimsenin yaşama tarzına karıştığımız yok. Bütün insanları seviyoruz. Kamplara ayırmak isteyenler, bu milletin hainleridir. Milletin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini daha da pekiştirmemiz gerekiyor. Bütün Türkiye'de bunu yapıyoruz.

Çevre konusunda hiçbir hükümet, bizimle yarışamaz. En çevreci hükümet biziz. Son 10 yılda 2 milyon 800 bin fidanı toprakla buluşturduk. Eylül-Ekim ayında büyük bir seferberlik yapacağız. Bütün işletme müdürlüklerimizin her biri, en az 10 okulu bir park haline getirecek. Her biri Gezi Parkı'ndan çok daha muhteşem olacak, merak etmeyin."

"Türk Bürokrasisine ve Siyasetine Birçok İlkleri Kazandırdı"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Prof. Dr. Eroğlu ile ne zaman böyle programa katılsa heyecanlandığını belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun Türk bürokrasisine ve siyasetine birçok ilkleri kazandırdığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, seçim kampanyası için hazırlık yaparken "İstanbul, susuzluktan kurtulacak" vaadini kampanyaya dahil ettiklerini hatırlatan Avcı, şöyle konuştu:

"O günlerin İstanbul'unu bilenler böyle bir vaadin ne kadar uçuk olduğunu hatırlayacaktır. Uzun bir süre bunu dillendirmekte tereddüt ettik. 'İstanbul Teknik Üniversitesinde bir hoca varmış. O bunun plan ve projesini hazırlamış" dediler. Bu vaadi kampanyanın bir parçası haline getirdik. Daha sonra peş peşe projeler, temel atmalar, açılışlar başladı. Veysel Hoca'nın bir başka özelliği daha ortaya çıktı. Veysel Hoca, başlattığı projelere saat vermeye başladı. Kendisine Eskişehir'e gösterdiği yakın ilgiden ve kente getirdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza kazandırılan bu güzel parka emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Eroğlu ve Avcı, Beylikova cazibe sulamasının planlanandan bir yıl önce bitmesi için müteahhit firmanın yetkilisiyle anlaştı. Daha sonra temel atma merasimi gerçekleştirildi.

191 Milyon Liralık Yatırım Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu açılış ve temel atma merasimi öncesi Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret ederek, Eskişehir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kente Bakanlık olarak 191 milyon liralık yatırım yapacaklarını ifade etti. Prof. Dr. Eroğlu, Eskişehir'de doktora tezi yaptığını ve kendisi için önemli bir il olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Eskişehir benim için önemlidir. Buraya benim bir vefa borcum var. Hükümetimiz bütün konularda Eskişehir'e çok önem verdi. Muhteşem yatırımlara imza attık. Ağaçlandırmada dünya çapında rekorlara imza atıyoruz. Bakın bütün dünya takdir ediyor. '2 milyar 800 milyon adet fidanı, son 10 yılda toprakla buluşturduk' deyince kimse inanmadı. Hesap yapmaya kalktılar ama acemi olduklarını matematikle ortaya koydular."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Eskişehir Bambaşka Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement