Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eskişehir’de, aralarında İhlas Haber Ajansı muhabirinin de bulunduğu 13 gazeteci Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Medya Başarı Ödüllerine layık görüldü.

13.07.2014 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, aralarında İhlas Haber Ajansı muhabirinin de bulunduğu 13 gazeteci Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Medya Başarı Ödüllerine layık görüldü.

Ödül töreni Haller Gençlik Merkezi' nde düzenlendi. Törende ilk konuşmayı yapan Vali Yardımcısı Günhan Yazar, hem Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı olarak hem de Eskişehir valiliği olarak bu etkinliğin içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Yazar, "Zaman zaman kızsak da eleştirsek de medya ve basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır. İyi ki varlar. Bugün 13 başarılı gazeteci arkadaşımızı ödüllendiriyor, onları tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Sadece bu arkadaşımızı değil, bugün burada bulunan bütün medya mensuplarını canı gönülden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"KALEMLERİNİ SATMASINLAR, KİRALAMASINLAR, GEREKİRSE KIRSINLAR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'de, birlik ve beraberliğini azami bir şekilde muhafaza etmeye çalışan basın mensuplarının bulunduğunu söyledi. Büyükerşen, "Bugün Türkiye'de ne kadar sivil toplum örgütü, mezhep kuruluşu varsa siyasetçilerimiz tarafından parçalanıp her birisi kendisinin sahip olduğu ve sözünün geçtiği kurumlara sahip olma yarışı içindeler. Ne yazık ki bugün Türkiye'de gerek ulusal gazetelerimiz gerek yerel gazetelerimiz sermaye yetersizlikleri nedeniyle bir takım iş adamlarının eline geçmektedir. O gazeteleri kendi işlerinin silahı gibi kullanmaktadırlar. İşte bundan dolayı Türkiye'de çağdaş demokrasi kurulamıyor. Ne zaman düzelecek bu durum? Bu sorunun cevabı sermayenin medyanın bir silah gibi kullanılması alışkanlığından vazgeçmesiyle olacak, başka türlü olmaz" ifadelerini kullandı.

Bazen o günlerin gelişini göremeyeceğini düşündüğü için hüzünlendiğini anlatan Büyükerşen, "Gazeteciler Cemiyeti' nin yarışmaları da bir etkinlik olarak kullanması bu meslekte bir yerlere varmak isteyen idealist insanları teşvik etmek, ödüllendirmek için bir araçtır. Burada derece almış arkadaşlarımızı şimdiden kutluyorum. Tebrik ediyorum, yollarından ayrılmasınlar. Kalemlerini satmasınlar veya kiralamasınlar gerekirse kırsınlar" dedi.

Eskişehir Basın Müzesi hakkında da bilgi veren Büyükerşen, "Türkiye'de artık kullanılmayan hurdacıya gitmekten kurtulan pek çok araç gereci topladık, depolarımızda duruyor. Bir müze kurmak için hazırlık halindeyiz. Benim projemin adı aslında sadece Eskişehir Basın Müzesi değil, Türk Basın Müzesi. Balmumu Müzesindeki basın mensuplarının heykelleri şimdilik o müzede yer alıyor. Fakat yenileriyle birlikte o heykelleri bu açacağımız Basın Müzesine koyacağız. İstanbul' da basın müzesi var, ama benim düşündüğüm bir müze değil. Benim aklımdaki daha canlı bir müze. Ağır ilerliyoruz, benim prensibimi biliyorsunuz yapılacakları yaparız, yapılması güç olanlar da biraz zamanımızı alır" açıklamalarını yaptı.

Yapılan ödül töreninde konuşanlar arasında olan Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı olan Yılmaz Karaca' da, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti' nin geleneksel yarışmasının uzun yıllardan beri devam ettiğini kaydetti. Karaca, "Ben her zaman övünüyorum. Türkiye' nin en kaliteli, basını, en kaliteli televizyonları Eskişehir'de diyorum. Ama bu iddiamı maalesef yavaş yavaş çürütmeye başladılar. Türkiye'de, İstanbul basını tamamen holdinglerin, siyasilerin eline geçti. Son yıllarda maalesef Anadolu' nun birçok kentinden gazeteler, gazeteci olmayan insanların eline geçmeye başladı. Biz hiçbir zaman gazeteler, gazeteci olmayan insanların eline geçmesin demiyoruz, ama işinde, gücünde, siyasetinde, ihalede mesleği kullanmasınlar. Maalesef bu birçok ilde gelişerek devam ediyor o nedenle de Anadolu basının gücü paranın önüne geçemiyor. Bu basınımızın geleceği açısından son derece kötü bir durumdur. Biz, yılda bir kere yaptığımız bu yarışmayla arkadaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde anlattı.

Düzenlenen ödül töreninde, haber, fotoğraf, sayfa düzeni, televizyon programı, televizyon haber ve ilk kez düzenlenen televizyon görüntü dallarında verilen ödüller basın mensuplarıyla buluştu.

Törene katılanlar arasında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Anadolu Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Gaye Usluer, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ayhan Sezer de yer aldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement