Ezgin: Diyadin Olayı Bingöl Olayının Provasıdır - Son Dakika
Güncel

Ezgin: Diyadin Olayı Bingöl Olayının Provasıdır

Ezgin: Diyadin Olayı Bingöl Olayının Provasıdır

Çözüm-Der Genel Başkanı Ercan Ezgin, Ağrı olayı sonrası bölge halkının çözüm sürecinin zarar görmesinden kaygılandığını belirtti.

14.04.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çözüm-Der Genel Başkanı Ercan Ezgin, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki olayı, örgüt silah bırakmasın, çözüm olmasın diye seçim öncesi ülkede kaos ve kargaşa yaratma amaçlı bir provokasyondur" dedi.

Paralel ve PKK Birlikte Hareket Etti

Paralel yapı ile PKK içindeki çözüm karşıtı grupların birlikte hareket ettiğini ileri süren Ezgin, şunları söyledi:

"Daha Önce defalarca biz de herkes gibi çağrımızı yapmıştık. Çözüm sürecine destek veren insan ve yapıların en büyük kaygı ve korkusu, çözüm süreci bugünkü gibi ne zaman sonuç alıcı ve ciddi bir seviyeye geldiğinde provokasyonlarla kesilmesi ve nihayete erdirilmesi korkusudur. Diyadin olayı örgüt silah bırakmasın diye, çözüm olmasın diye, seçim öncesi ülkede kaos ve kargaşa yaratma amaçlı bir provokasyondur. Başta Ak partiye karşı... Ne demiştik daha önce çözüm süreci siyaseten Ak Parti için büyük risktir, aynen kefeni giymek gibidir. Başarılı olursa bunda başta Ak partinin ve HDP'nin oyları artacak, başarısız olursa her iki parti de siyaseten büyük sıkıntılar yaşayacaktır sebep ve sonuçlarına göre. İşte tam bu noktada şahsi kanaatim Uluslararası koalisyon güçleri, Paralel yapı, Devlet içindeki karanlık güçler, PKK içindeki silahçı çözüm karşıtı gruplar birlikte hareket ettiler. Çünkü 7 Haziran seçimi ve çözüm süreci sonuçları itibariyle paralel yapının varlık ve yokluk noktasıdır. Hedef Belli Başta AK Parti ve HDP. En az 15 askerin şehit cenazesi ve tabutlarla memleketin dört bir tarafına gönderilmesi, seçim önceki kaos ve kargaşa senaryosu"

"Bingöl Olayının Provasıdır"

"Ak Parti Ülkeyi Yönetemiyor, Ak Parti Ülkeyi Bölüyor, Recep Tayyip Erdoğan Başkanlıkla Diktatörlük İstiyor" kara propagandası ile Ak parti oylarından milliyetçi oyları tasfiye edip oylarını ciddi olarak düşürme ve HDP'yi şiddet ile barajın altında bırakma girişimi olduğunu ifade eden Ezgin, şöyle dedi:

"Bu senaryo niye tutmadı gördünüz, sivil halkın feraseti ve takdire şayan cesaretiyle çözüm sürecine ve askerlere sahip çıkarak ölümlere engel olmasıyla bu kirli tezgah tutmadı o yüzden ikinci bir Bingöl olayı yaşanması ve sonuçları itibariyle çözüm süreci kesintiye uğramadı diyorum. Basit bir fidan dikme eyleminde silahlı PKK unsurlarının işi ne, sivil bir etkinlik olacaksa. Ayrıca belli bir çatışma hazırlığı ve planı yoksa onbinlerce mermi ve 15 saatlik çatışma gücü nasıl açıklanabilir, ayrıca bunun istihbaratı alınmış olmasına rağmen bölgeye sadece jandarmanın gönderilmiş olması, yeterli takviye verilmemesi kafalarda soru işareti yaratmıyor mu? O yüzden dediğim gibi şahsi kanaatim, Olay 1993 yılında Bingöl'de meydana gelen ve 33 sivil askerin şehit edilip, örgütün tek taraflı ateşkesini sona erdiren ve kanlı bir dönemin başlangıcı olan ancak tutmayan Bingöl olayının bir provasıdır"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ezgin: Diyadin Olayı Bingöl Olayının Provasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement