Fatsa'da Kamu Özel İşbirliği Yatırımları Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Kamu Özel İşbirliği Yatırımları Toplantısı

Fatsa\'da Kamu Özel İşbirliği Yatırımları Toplantısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi “Kamu Özel İşbirliği Yatırımları Proje Toplantısı” gerçekleştirildi.

03.05.2016 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi "Kamu Özel İşbirliği Yatırımları Proje Toplantısı" gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı'nda gerçekleşen toplantıya Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoruh, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediye Proje Danışmanı Mehmet Ali Ergin, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe ve İbrahim Eroğlu, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ve iş adamları katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kamu özel İşbirliği yatırımları proje toplantısının açılış konuşmasını yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci yılını doldurması nedeniyle bu zamana kadar yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra Fatsa ilçesine özgü yatırımları Kamu özel işbirliği şeklinde bir değerlendirmesini yaptı.

Çöpoğlu, Ordu'nun Büyükşehir olmasıyla yerel yönetimler anlamında Ordu'da yeni bir dönem başladığını belirterek, "Yeni kurulan büyükşehir belediyeleri arasında Ordu ilk 5'in altına hiçbir zaman inmedi. İş başına gelir gelmez ilk olarak Ordu ilimizin en büyük sorunu olan yol ve su konusunda iki büyük ihale gerçekleştirdik. Bunun yanında biz Fatsa için yapacağımız projelere Fatsa'daki iş adamlarımızın talip olmasını istiyoruz. Olmazlarsa diğer illerden, hiç yatırımcı çıkmazsa projeler sahipsiz kalmayacak ve Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden yapılacak" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ordu Büyükşehir Belediyesi Proje Danışmanı Mehmet Ali Ergin, Melet ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi, Ordu AVM Projesi, Fatsa Otogar Projesi, Ünye Çamlık Projesi, Fatsa Atatürk Parkı Projesi hakkında bilgiler verdi.

Ordu ilinin tamamına yapılması planlanan kamu-özel işbirliği yatırımları tanıtımını beraberce izlediklerini söyleyen Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ise, "İnşallah bu ve buna benzer güzel yatırımların Ordu ilimizin tamamına kazandırdıkları için Ordu Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ederiz. İnşallah burada bu tarz projeleri destekleyecek veya bu projelerin içerisinde olacak çok değerli yatırımcılarımızın da katkı sağladığına inandığım böyle güzel düşünceyi bizimle paylaştığı için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"YAPILAN HER PROJE BİZLERİ HEYECANLANDIRIYOR"

Yapılan her projenin kendilerini heyecanlandırdığını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar gelinen süreçte gerçekten çok ciddi mesafeler aldığımızı söylemek istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediyemizin uzun vadeli 10 senelik 20 senelik 30 senelik yatırımları planlama aşamasına gelmiş olması çok sevindirici. İnşallah bu dönemin sonunda bunların çok daha fazlasını görmüş olacağız ben buna yürekten inanıyorum. Her bir yatırım bizim için yapılmış yatırım. Ben bazen gezmek amaçlı ailemle birlikte Fatsa dışına gidiyorum, Trabzon'a alışveriş yapmaya, Ordu'ya kahve içmeye gidiyorum görüyorum ki Fatsa ilçemize de dışarılardan gelenler var. Terme'den, Çarşamba'dan Ünye'den Ordu'dan gelenler var artık mesafeler çok kısaldı. O yüzden Fatsa'nın sahilindeki 10 kilometrenin dışına mutlaka çıkmalıyız. Bu nedenle Ordu'yu bir bütün düşünmekte fayda var. Fatsa'da yapılacak yatırımlar bizim için önemli. Bu manada Büyükşehir Belediyemiz ile beraber başta Enver Bey başta olmak üzere kendisine çok teşekkür ediyorum. Hangi projeyi Fatsa'da konuştuysak sadece Büyükşehir Belediyesi olarak kendi taahhüt ettiği projeler değil, Fatsa Belediyesi olarak bizim de taahhüt ettiğimiz projeler şu anda Büyükşehir Belediyemiz hepsini üstlenmiş durumda. Büyükşehir Belediyemiz bu taahhütlerin birçoğunu projelendirilmiş ihaleye çıkmış durumda. Geriye kalanların her birinde de planlamaya almış durumda. Biz şimdi kamu özel işbirliği yatırımlarımıza Fatsa'daki girişimcilerimizin de bu projelerde yer almasını istiyoruz. Biz geçen dönem bunun daha küçük ölçeğini Fatsa'da hayata geçirmiştik. Şimdi burada Yap- İşlet-Devret modeliyle otogarın oradaki proje üzerinde odaklandık. Bu proje bizim sonuna kadar desteklediğimiz ve bizi heyecanlandıran proje. Burası için fikirden fikir doğuyor. Bu projede Ben otel olmasını arzu ediyorum. Neden Fatsa'da konaklama merkezi olmasın? Biz Fatsa'da bakıp giden değil konaklayıp giden turist istiyoruz. Fatsa bu potansiyele sahip. Biz Gürcistan'a, Rusya'ya giden transit yolun boğazındayız. O yüzden yatırımcı iş adamlarımızdan buna benzer tekliflerde bekliyoruz bundan sonra bu tarz projelerin devam edeceğine inanıyorum. Bütün bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen, her bir projenin de altına imzasını atan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Kamu Özel İşbirliği Yatırımları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement