Fetih Şöleni Yenikapı'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Fetih Şöleni Yenikapı'da Başladı

İstanbul'un fethinin 563'üncü yıl törenleri başladı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle gelirken, Başbakan Yıldırım deniz yoluyla geldi.

29.05.2016 18:21  Güncelleme: 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un fethinin 563. yılı dolayısıyla düzenlenen Fetih Şöleni"ne katılmak isteyen yüz binlerce kişi Yenikapı Miting Alanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterle geldiği mitinge, Başbakan Binali Yıldırım deniz yoluyla geldi. Yıldırım, Yenikapı'ya gelmeden önce Topkapı'da bulunan Turgut Özal ve Adnan Menderes'in anıt mezarlarına uğradı. Ardından Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret edip Balat'tan deniz botuyla Yenikapı'ya geldi.

ETKİNLİK DÖRT BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Dört bölümden oluşacak etkinliğin ilk bölümünde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve TSK Mehteran Birliği Mehteran Grubu sahne alacak.3 boyutlu gösteriye entegre olarak, leventler tarafından çekilecek gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası da alana yerleştirildi. Fatih Sultan Mehmet ile askerlerinin İstanbul'u fethini temsili olarak gösterecek 500'den fazla oyuncu ve dönemi yansıtması için yeniden üretilen kıyafetlerle araç gereçler için de sahne arkasında dev çadırlar kuruldu.

GERÇEK BOYUTLARDA OSMANLI KADIRGASI

Bin 200 kişilik ekiple organize edilen Fetih Şöleni için çalışmalar tamamlandı. Özel Fetih Gösterisi için sahne üzerine hidrolik platformlarla hareket eden 3 boyutlu toplar yerleştirildi. 450 metrekarelik LED ekran, sis, alev makineleri de sahnedeki yerlerini aldı. 3D boyutlu gösteriye entegre olarak leventler tarafından çekilecek gerçek boyutlarda bir Osmanlı kadırgası da alanda hazır bekletiliyor.

500'DEN FAZLA OYUNCU

Fatih Sultan Mehmet ile askerlerinin İstanbul'u fethini temsili olarak gösterecek 500'den fazla oyuncu ve dönemi yansıtması için yeniden üretilen kıyafetlerle araç gereçler için de sahne arkasında dev çadırlar kuruldu.

Vatandaşların gösterileri rahat izleyebilmesi için de farklı bölgelere 9 dev ekran yerleştirildi. Ayrıca etkinlik alanında on sağlık çadırı, ambulansların kalabalık içerisinde hızlı müdahale edebilmesi için güzergâhlar, vatandaşların alana kolay ulaşabilmesi için 150 güvenlikli giriş kapısı, 6 noktada mobil tuvalet ve şadırvanlar, su dağıtım noktaları oluşturuldu.

9 DEV EKRAN YERLEŞTİRİLDİ

Vatandaşların gösterileri rahat izleyebilmesi için de 9 dev ekran yerleştirilirken, etkinlik alanında 10 sağlık çadırı, ambulansların kalabalık arasında yol alması için güzergahlar, 150 güvenlikli giriş kapısı, 6 noktada mobil tuvalet ve şadırvanlar, su dağıtım noktaları oluşturuldu.

Fetih Şöleni Yenikapı\'da Başladı

Son Dakika Güncel Fetih Şöleni Yenikapı'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement