Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türkiye'yi Suriye yapma ve işgal etmeye yönelik bir üst aklın planı olduğunu belirtti.

31.07.2016 20:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türkiye'yi Suriye yapma ve işgal etmeye yönelik bir üst aklın planı olduğunu belirtti.

Darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaralanan üniversite öğrencisi İsmet DoğanNizip ilçesindeki baba evinde ziyaret eden Gül, Doğan ve ailesine "geçmiş olsun" dileklerinde bulundu.

Gül, FETÖ'nün darbe girişimi karşısında milletin destan yazarak ülkesine sahip çıktığına dikkati çekerek, girişimin Türkiye'nin bağımsızlığını ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu vurguladı. Gül, "Bu darbe girişimi Türkiye'yi Suriye yapma ve işgal etmeye yönelik bir üst aklın planı. Bu FETÖ terör örgütü de bunların bir maşası olarak böyle girişimde bulundu. Allah, tüm şehit ve gazilerimizden razı olsun. Onlar ve tüm halkımız, o gün bu ülkeyi, bu vatanı hainlere teslim etmemek için sokaklara çıktılar ve canları pahasına bu ülkeyi korudular. Bu millette bu iman ve bu güç oldukça hiçkimse bu ülke üzerine asla oyun kuramaz." diye konuştu.

"Onların İslam'la hiçbir alakası yok"

FETÖ'cü teröristlerin, o gün bir tuzak kurduğunu ama "Allah'ın tuzak kuracağını" hesaba katmadıklarına işaret eden Gül, şunları kaydetti:

"Çünkü onların İslam'la hiçbir alakası yok. Onların dini başka, onların İslam'ı ve ilahı başka, onlar bir insana tapıyor ama o gün sokağa çıkan tüm milletimiz Allah'a tapıyor, farkımız bu. Yanına Allah'ı alandan başka hiçkimse başarılı olamaz. Bu milletin 15 Temmuz gecesi nasıl destanlar yazdığını dost gördü. Dedi ki, 'Allah'ın izniyle artık sırtım yere gelmez.' Düşman da gördü, Türkiye'den korktu, çekindi. Artık bundan sonra netice alma zamanı. Bunun için de her türlü adımlar atılıyor, yasalar çıkartılıyor inşallah. Türkiye'de bir daha böyle acıları hiçbir şekilde yaşamayız. Bu süreçte hem Suriyelilerin, hem de şehitlerimizin duası var. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntıları atlatacağız ve daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız."

"Aklıma şehit olmaktan başka bir şey gelmedi"

Doğan da 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatarak, "O gün bacağımdan yaralandığımı fark edince şehit olamayacağımı tahmin ettim ve çok üzüldüm. Hatta annem 'aklına biz geldik mi?' diye sorduğunda da ona aklıma şehit olmaktan başka bir şeyin gelmediğini söyledim." ifadesini kullandı.

Gül'ün ziyaretine AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, AK Parti 23, 24 ve 25. Dönem Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement