Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, yaralıların bulunduğu hastanelere ilave kan sevkiyatı yapıldığını bildirdi.

16.07.2016 22:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, yaralıların bulunduğu hastanelere ilave kan sevkiyatı yapıldığını bildirdi.

Kınık, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Kızılayının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle "Gün birlik günü" diyerek demokrasiye sarılan vatandaşları meydanlarda ve caddelerde yalnız bırakmadığını belirtti.

Türk Kızılayı ve afet hizmet araçlarının meydanlarda vatandaşlara hizmet için bölgelerinden çıkmaları talimatını verdiğini belirten Kınık, olayların başladığı andan itibaren Ankara, İstanbul, Adana, Trabzon, Gaziantep, İzmir, Hatay ve Trakya'da Türk Kızılayı çalışanları ve gönüldaşlarının, ellerindekileri meydanlarda millet ile paylaştığını dile getirdi.

Üsküdar ve Haseki devlet hastanelerinde Türk Kızılayı araçlarının vatandaşa hizmet verdiğini aktaran Kınık, çıkan olaylarda yaralanan 50'ye yakın vatandaşın tedavisinin Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ettiğini, sabah saatlerine kadar nöbet tutan vatandaşlara Türk Kızılayının yiyecek ve içecek ikramında bulunduğunu belirtti.

Üsküdar'da da demokrasi nöbeti bekleyen vatandaşlara çorba ve çay ikramı yapıldığını ifade eden Kınık, Türk Kızılayı araçlarının 24 saat vatandaşlara hizmet vereceğini vurguladı.

Ankara'da Numune Hastanesi önünde bekleyen yaralı vatandaşların aileleri ile Ankara'da Adli Tıp önünde bekleyen ailelere de destek verdiklerini bildiren Kınık, psikososyal uzmanlarının adli tıp ve hastanelerin önünde milletin elini bırakmadığını ifade etti.

Kınık, 800'ü Ankara'da, 200'ü İstanbul'da olmak üzere yaklaşık bin yaralının hastanelerde tedavi gördüğünü anımsatarak, yaralıların olduğu hastanelere ilave kan sevkiyatı yapıldığını kaydetti.

Kerem Kınık, vatandaşlara, araçları ile yolları tıkamamaları ve ambulanslara yol vermeleri konusunda da çağrıda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement