Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında İzmir'de adliyeye sevk edilen ve aralarında askeri hakimlerin de bulunduğu 23 şüpheli tutuklandı.

20.07.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında İzmir'de adliyeye sevk edilen ve aralarında askeri hakimlerin de bulunduğu 23 şüpheli tutuklandı.

Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas ile Sahil Güvenlik Ege Bölge Deniz Komutanı Kurmay Albay Murat Yılmazarslan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu sayısı 38'e yükseldi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen, aralarında askeri hakimlerin de bulunduğu 23 şüpheli hakim karşısına çıktı.

Ege Ordusu Harekat Başkanı Kurmay Albay Oksal Çelik, askeri hakimler İhsan Hoş, Erol Körnes, Cüneyt Fıdır, Rıfat Aslan, Mesut Kayıntu, Mustafa Ulupınar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıda yer aldığı iddia edilen Astsubay Selman Çankaya ile Albay Kemal Akın, Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay, Yarbay Kenan Boz, Binbaşı Savaş Kukul, Yüzbaşı Eser Bingül, Yüzbaşı Kadir Eren, Yüzbaşı Akın Beltek, Teğmen Rıdvan Mencur, Astsubay Taner Çakal, askerler Oğuz Sekmen, Mustafa Şahin, Astsubay Cihangir Özcan, Uzman Çavuşlar Erdem Çayır, Ekrem Tekin ve Enver Topal, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "Cumhurbaşkanına suikast", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından tutuklandı.

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan 18 şüpheliden, aralarında Çiğli 2. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'ın da bulunduğu 6 albay, 4 yarbay, bir binbaşı, bir yüzbaşı, bir üsteğmen, bir teğmen ve bir astsubayın bulunduğu 15 kişi tutuklanmıştı.

Böylelikle tutuklananların sayısı 38'e yükseldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement