Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Balıkesir Büyükşehri Belediyesi Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini ortak bir bildiriyle kınadı.

21.07.2016 19:04

Balıkesir Büyükşehri Belediyesi Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini ortak bir bildiriyle kınadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un başkanlığında temmuz ayı ikinci birleşimini gerçekleşen meclis, tek gündem maddesi ile toplandı.

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan birleşimde üyelere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ay-yıldızlı kravatlar dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, konuşmasında darbe girişimi sırasında TBMM'de grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP'nin bir araya gelerek, kalkışmaya karşı ortak tavır aldıklarını belirtti.

Türkiye'nin 15 Temmuz Cuma akşamı Türkiye'nin bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Uğur, "TBMM'yi, Özel Harekat Polis Merkezini bombaladılar. Yine milletimize ateş ettiler. Bir darbe teşebbüsü oldu ama milletimizin sağduyusu ile bu darbe teşebbüsü önlendi. Yine meclisimizde grubu bulunan partiler AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi hepsi darbeyi tasvip etmediklerini bildirdiler" değerlendirmesinde bulundu.

Uğur, partilerin bir araya gelip, bu şekilde darbeye karşı çıkmalarının, ortak bir bildiri yayınlamalarının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tüm siyasi partilerin genel başkanlarına teşekkür ediyoruz. Darbe girişiminde 200'e yakın şehidimiz var. Paralel terör örgütünün Amerika'daki başının geri iadesi için diğer siyasi partilerin de girişimlerde bulunması gerek. Milletimiz demokrasiye sahip çıktı ve darbeler döneminin kapandığını ilan etti. Artık Türkiye 1960'ların, 70'lerin, 80'lerin Türkiye'si değil. Artık bu dersten sonra da herhalde kimse darbeye niyetlenmez. Tabi paralel örgütün Amerika'daki terör başı maalesef ABD tarafından korunuyor, kollanıyor. Hükümetimiz iadesi için müracaat etti. İadesini istiyor. Biz istiyoruz ki tüm siyasi partilerde terör örgütü başının Türkiye'ye iadesini istesinler."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde grubu bulunan tüm partilerin grup başkanvekillerinin imzaladığı bildiride ise özetle, "Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri olarak, millet iradesine ve Türkiye'nin demokratik sistemine karşı gerçekleştirilen bu kanlı kalkışmayı lanetliyoruz. Türkiye, demokrasi konusundaki inancını, ısrarını uzun yıllardır sürdürmektedir. Demokrasi karşıtlığına bir Başbakanı kurban verdik. Nice hükümetler devrildi. Demokrasi karşıtları en son 1980'de silah zoruyla yönetimi ele geçirdi. Demokrasi karşıtı kalkışmalar Türk halkına ağır bedeller ödetti." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement