Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için Aydın ve Manisa "demokrasi nöbeti" yoğun katılımla devam etti.

23.07.2016 01:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için Aydın ve Manisa "demokrasi nöbeti" yoğun katılımla devam etti.

Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan her yaştan vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak "şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan" "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Meydana "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı" yazılı dev pankartlar asılırken, bazı vatandaşların ay yıldızlı tişörtler giydiği, bazılarının da "Dik duran millet kazanan Türkiye", "Millet eğilmez, FETÖ'ye geçit verilmez" dövizleri taşıdığı görüldü.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin ne kadar tehlikeli boyutta olduğunu olayın üzerinden zaman geçtikçe daha iyi anlaşıldığını belirtti.

"Büyük bir badire atlattık hem de çok büyük bir badire. Kıyametin kapısından döndük. Allah bir daha bu günleri göstermesin" ifadelerini kullanan Savaş, FETÖ darbe girişiminin geçmişte yapılan darbelere göre daha kanlı ve vahşi olduğunu vurguladı.

Mustafa Savaş, "Darbeleri birbiriyle mukayese etmiyorum, darbeler kötüdür. Milli iradeye karşı yapılan büyük bir ihanettir. Diğer darbelerle karşılaştırdığımızda bu darbe girişimi büyük bir caniliktir, ihanettir, cinayettir." dedi.

Meydana toplanan vatandaşlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yemek ve içecek ikramında bulundu.

Manisa

Manisa'da, Manolya Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe girişimini protesto eden sloganlar attı.

Meydanda kurulan ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmayı izleyen vatandaşlar, ardından darbe girişimi sırasında yaşımını yitirenler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Türkiye Kamu Sen Manisa İl Temsilcisi Bekir Dağıstan, yaptığı konuşmada hiç kimsenin onaylayamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri, destek verenleri kınadıklarını belirterek, "Türkiye Kamu Sen olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasinin temelini oluşturduğunu bir kez daha haykırıyoruz." diye konuştu.

Türkiye Yardımsevenler Derneği Manisa Şube Başkanı Beyhan Yörür de "Ben bir asker kızı olarak, askerimizin bunları yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Yapanlara yazıklar olsun diyorum, kınıyorum, Fetullah Gülen'in de asılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz ise büyük bir badirenin atlatıldığını, çok sayıda demokrasi şehidinin verildiğini anımsatarak, Allah'tan rahmet diledi.

Tire

Öte yandan, İzmir'in Tire ilçesinde AK Parti ilçe binası önünde bir araya gelen vatandaşlar Türk bayraklarıyla meydanı doldurdu.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine kahramanca karşı çıkan millete, polise ve askere teşekkür etti.

İzmirli hemşehrilerinin kalkışma karşısındaki tutumunun takdire şayan olduğunu dile getiren Sürekli, "Siyasi görüşü ne olursa olsun, vatanına, bayrağına ve milletine bağlı İzmirli vatandaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. 246 şehidimiz var, hepsine Cenabı Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kerem Ali Sürekli, darbe girişiminin bittiğini, kontrol altına alındığını, ancak artçılarının devam edebileceğini belirterek, "Ortaya çıkmayan terör örgütü mensuplarının nerede, ne yapacaklarını tespit çalışmaları sürüyor. Halkımız meydanları boş bırakmasın. Emniyet güçlerimiz gerekli tedbirleri alıyor, operasyonlar sürüyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement