Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Van ve Bitlis'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

24.07.2016 00:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van ve Bitlis'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Beşyol Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", FETÖ'ye idam" sloganları atarak darbe girişimini protesto etti.

Darbe girişimi sırasında şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için dua eden kalabalığa, arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyen vatandaşlar da korna çalarak destek verdi.

Katılımcılar, alanda açılan "Tarihe Not Düş" adlı stantta son dönemde yaşadıklarını yazdı.

Bazıları kaldırımda Kur'an-ı Kerim okuyan, kimileri ise çocuklarını kucaklarında uyutan vatandaşların nöbeti devam ediyor.

Alanda toplanan vatandaşlara seslenen AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, darbe girişiminin yaşandığı geceden bu yana alanlarda olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının devam ettirdiği sürece meydanları dolduracaklarını vurgulayan Soğanda, şunları söyledi:

"Türk halkı devletine, milletine ve geleceğine sahip çıkıyor. Vanlılar, Türkiye'nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Türk bayraklarıyla meydanları boş bırakmadı. Bu birlik ve beraberlik Van'a yakışandır. Aramızda çok sayıda siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşu, odalar ve dernekler var. Siz bu meydanlarda, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbenin karşısında durdunuz. Milletimiz bu darbeye karşı durdu, bundan sonrada müsaade etmeyecektir."

Konuşmaların ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto eden Vanlılar, tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Programa Eski AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgükçe, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Hür Dava Partisi İl Başkan Yardımcısı Faruk Taşan, STK'lar ve binlerce vatandaş katıldı.

Bitlis

Bitlis'teki vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Bitlis'te AK Parti önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini lanetledi.

Vatandaşlar, "15 Temmuz darbecilere mezar olacak", "Münafık Fethullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı.

Demokrasi nöbetine katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek alanda bekledi.

Çınar'a, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement