Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

24.07.2016 01:10

Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak "şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan" "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Meydanın bazı noktalarına "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı", merhum başbakanlardan Adnan Menderes ve Turgut Özal'la birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının yer aldığı "milletin adamları" yazılı pankartlar asıldı.

"Kimse bu vatanı sahipsiz sanmasın"

1993 yılında Şırnak'ta şehit olan Selim Kerim Çeri'nin 66 yaşındaki annesi Hatice Çeri, vatan ve devlet için demokrasi nöbeti tuttuğunu belirterek, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında çok üzüldüğünü belirtti.

Yaşananları hazmedemediğini vurgulayan Çeri, "O darbeyi yapan rütbelileri benim elime verseler onların omuzlarındaki rütbeleri tek tek ellerimle koparırdım. Onlar yakışmıyor bu hainlere. Çünkü ben bu vatan ve millet için çocuğumu şehit verdim. Benim canım yanıyor. O hainleri televizyonlarda gördükçe sinirlerim bozuluyor. Kaç gündür bunlar yüzünden uyuyamıyorum." ifadelerini kullandı.

Gözyaşı döken Çeri, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim çocuklarımız neden şehit oldu? Bu vatan uğruna şehit verdik. Bu hainlerin aldıkları paralar zehir zıkkım olsun. Müslümanı Müslümana kırdıkları için utansınlar. Buraya nöbet tutmaya geldim. İlk günden beri de tutuyorum. Çocuğum için bu devlet için buraya geliyorum. Kimse bu vatanı sahipsiz sanmasın. Şehit annesi olarak devletimizin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız. Allah Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin."

"Allah Pensilvanya'daki hainin cezasını verecek"

Kent meydanında demokrasi nöbeti tutanlardan 40 yaşındaki engelli Mürşide Özdemir ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Sözün bittiği yerdeyiz. Sırtımızdan değil de böyle yüzümüze baka baka kalbimizden hançerlediler. O Pensilvanya'da yaşayan hainin Allah cezasını verecektir. İlk günden beri demokrasi nöbeti tutuyorum. Başkumandanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundayız. Pensilvanya'daki buraya gelmekten korksun. Hastalığımın olması hiç önemli değil. Yeter ki vatan sağolsun."

Bu arada, meydandaki dev ekrandan Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan ve darbe girişiminde yaşananların yer aldığı video gösterildi.

Meydana toplanan vatandaşlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yemek ve içecek ikramında bulundu.

Uşak

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve bir grup Afganistanlı sığınmacıların da yer aldığı çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye önünde toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ile pankartlar taşıyan grup mehteran takımı eşliğinde, İsmet Paşa Caddesi'nden geçerek kent meydanına kadar yürüdü.

Kent meydanında mehter takımı gösteri yaptı.

" Türkiye'de ne kadar haşhaşi varsa, kökünü kazıyacağız."

Belediye Başkanı Cahan, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkilerinin her geçen gün arttığını belirterek, her yaştan vatandaşın geç saatlere kadar "demokrasi nöbeti" için meydanlara geldiğini söyledi.

"Demokrasi nöbeti"ne devam edeceklerini belirten Cahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fetoş haşhaşisi, Amerika'dan köpürüyor, ağzından salyalar akıtıyor. Burada bulunan vatandaşlara ahmak diyor. Ahmak oğlu ahmak! Bu devlet bu millet, unutulmayacak bir tarih yazdı ve yazmaya devam ediyor. Türkiye'de ne kadar haşhaşi varsa, kökünü kazıyacağız. Onlar en kısa sürede cezasını çekecekler. Türkiye Müslümanların kalesi, bu kaleyi yıkmak için saldırıyorlar. Bu millet buna izin vermedi vermeyecek. Burada demokrasi nöbeti tutan yediden yetmişe herkese teşekkür ediyorum."

Alanda bulunan vatandaşlara belediye tarafından kumanya dağıtılırken, sabaha kadar çorba ikramında bulunulacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement