Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Mardin'in Midyat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

07.08.2016 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak 15 Temmuz gecesinden bu yana eylemlerini sürdüren Midyatlılar, AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplandı. "Midyat Atlı Süvari Birliği" adı verilen grup da Türk bayrakları ile süsledikleri atlarına "82 Midyat" flaması asarak destek için alana geldi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İlçe Müftülüğü tarafından imamlardan oluşan grup, Türkçe, Arapça ve Kürtçe olmak üzere üç farklı dilde darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okundu. Suriyeli sığınmacılardan oluşan bir grup da ilahi okudu.

Tekbir getiren vatandaşlar, "şehitler ölmez, vatan bölünmez", "dik dur eğilme" ve "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, burada yaptığı konuşmada, Yenikapı mitinginin "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" olarak tarihe geçeceğini, Türkiye'nin yeni demokrasisinde ilk adımının atılacağı bir yer olacağını söyledi.

FETÖ"nün darbeyle mezhep çatışması çıkarmayı, Türkiye'yi kardeşin kardeşi boğazladığı, vurduğu, kan döktüğü bir ülke haline getirmeyi planladığını kaydeden Miroğlu, "Sonra Birleşmiş Milletler'i idare eden muktedirler 'siz anlaşamıyorsunuz gelin sizi ayıralım' diyeceklerdi. Irak'ta da aynı şeyi yaptılar. Irak'ı, Suriye'yi paramparça ettiler. Afganistan yönetilmez hale geldi. Ellerini ve burunlarını neye soktularsa orada kan, göz yaşı ve ölüm hakim oldu. 15 Temmuz'da halkın cesareti, milletin cesareti bu hainlerin, bu alçakların, bu Türkiye düşmanlarının tüm planlarını altüst etti." diye konuştu.

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan ise 23 gündür süren "demokrasi nöbeti"nde emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement