Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Vatandaşların mehter takımı ile yürümesi Meydandan kalabalık Mehter takımı konseri FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler YOZGAT - Yozgat'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

11.08.2016 07:49

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vatandaşların mehter takımı ile yürümesi

Meydandan kalabalık

Mehter takımı konseri FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

YOZGAT - Yozgat'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Yozgat'ta ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Sürmeli anıtı önünde toplanan vatandaşlar, Yozgat Belediyesi mehter takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşını okudu.

Daha sonra Kuran-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, FETÖ aleyhine slogan atıldı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunuldu.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde halka hitap etmesini alana kurulan ekrandan takip etti.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaptığı konuşma, 15 Temmuz akşamından beri alanı hep birlikte doldurduklarını dile getirerek, demokrasiye sahip çıkan herkese teşekkür etti.

15 Temmuz'un, Türkiye için milat olduğunun altını çizen Yurtnaç, "Bunlara da hukuk sınırları içerisinde ne yapılması gerekiyorsa yapılacaktır. Devletin içerisinden, adliyesinden, idaresinden bütün birimlerden bunları teker teker temizleyeceğiz. Bunlar tarihe kara bir leke olarak geçecektir ve torunlarına kötü bir isim miras bırakacaklardır. Bu ülkede doğmuş, büyümüş, yetişmiş ve bu ülkeye ihanet etmiş olanları asla unutmayacağız." dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan da demokrasiye kastedenlere milletin gerekli cevabı verdiğini belirterek, "Biz, milli iradenin arkasında durduk.Tüm partiler olarak inancımızın yanında olduk. Demokrasiden yana tavrımızı ortaya koyarak, hainlere gereken cevabı verdik. Bugün evlerimize gidiyoruz ancak gözümüz her zaman meydanlarda olacak. Artık hiç kimse bu ülkede darbe yaparak demokrasinin sekteye uğramasına cesaret edemeyecek." diye konuştu.

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement