Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Bayburt/ - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Bayburt/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bayburt Valiliği önünde toplanan vatandaşlar Belediye Başkanı Mete Memiş'in konuşması Araç geçişleri Adana'da postacıların İstiklal Marşı okuması Postacıların yürüyüşü FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Bayburt'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini protesto etti Bayburt'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

16.07.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bayburt Valiliği önünde toplanan vatandaşlar

Belediye Başkanı Mete Memiş'in konuşması

Araç geçişleri

Adana'da postacıların İstiklal Marşı okuması

Postacıların yürüyüşü FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bayburt'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini protesto etti

Bayburt'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi Pönserek Kavşağı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Bahçeli Erdoğan Omuz Omuza" şeklinde sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi'nden Bayburt Valiliği binası önüne gelen vatandaşları, balkona çıkan Vali İsmail Ustaoğlu, Garnizon Komutanı İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya selamladı.

Belediye Başkanı Memiş, burada yaptığı konuşmada, Bayburtlular olarak darbe girişimine karşı hep bir olduklarını belirterek, "Valimizle, Jandarma Alay Komutanımızla, Garnizon Komutanımızla, Emniyet Müdürümüzle, Milliyetçi Hareket Partimizle, Saadet Partimizle, AK Partimizle, CHP'mizle, biz hep biriz." dedi.

AK Parti olarak, Bayburt Belediyesi olarak bu hükümeti, bu milleti böldürmeyeceklerini dile getiren Memiş, "Bugün akşama kadar gerekirse sabaha kadar yine Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimle, ülkücü kardeşlerimle, Saadetli kardeşlerimle, AK Partili kardeşlerimle, CHP'li kardeşlerimle Bayburtlu olarak buradayız. Buradan cihana bir kez daha haykıracağız. Bu millete esaret giydirmeye çalışanlar Türk'ün şamarını yüzlerinde görecektir." diye konuştu.

Gruptakiler, Memiş'in konuşmasının ardından da protestolarını sürdürdü.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine, Adana, Hatay ve Osmaniye'de tepki gösterildi ve kınama mesajları yayınlandı

Adana'da PTT çalışanları protesto yürüyüşü yaptı

FETÖ'nün darbe girişimine Adana, Hatay ve Osmaniye'de tepki gösterildi.

Adana'da PTT çalışanları, FETÖ'nün darbe girişimine karşı protesto yürüyüşü yaptı.

PTT Adana Başmüdürlüğü çalışanları, kurum binalarının önünde bir araya gelerek slogan attı. Türk bayrakları ile yürüyüşe geçen grup, kent merkezindeki çeşitli sokak ve caddelerde, vatandaşları ülkeye sahip çıkmaya davet etti.

Motosikletli PTT çalışanları ve bazı vatandaşlar ile trafikteki sürücülerin de destek verdiği yürüyüş sırasında İstiklal Marşı okundu.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki bir grup tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin, Cumhuriyet rejimine ve demokrasiye bir saldırı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin darbeye değil daha çok demokrasiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Barut, şunları kaydetti:

"Hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın gerçekleştirilen darbe girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de darbelerin karşısındayız. Her zaman olduğu gibi bugün de halkımızın iradesine bağlı ve saygılıyız. Cumhuriyete ve demokrasimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Temennimiz en kısa zamanda huzur ortamının tesis edilmesidir. Halkımızı duyarlı ve sağduyulu olmaya davet ediyoruz."

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da darbe yapmak isteyen bazı kişilerin milletten en güzel cevabı aldığını vurguladı. Halkın iradesinin dimdik ayakta olduğunu belirten Çelikcan, şunları kaydetti:

"Milletimiz demokrasiye inancını, darbe girişiminde bulunan paralel çeteye karşı çıkarak en iyi şekilde göstermiş, halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a, hükümetimize ve halkımızın yüzde 49 oyla göreve getirdiği iktidarımıza, TBMM'ye saldırılara izin vermemiştir. Halkımızın iradesi dimdik ayaktadır. Paralel çeteye karşı mücadele ederken şehit düşen güvenlik görevlilerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum."

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık da demokrasilerde sandıkla gelenlerin sandıkla gitmesi gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Darbe girişiminde bulunanların yargılama sonucunda hak ettikleri cezaları almalarını yürekten diliyoruz. Dileğimiz adil yargılanma ilkesi işletilerek, sürecin tamamlanmasıdır. Ancak darbecileri tasfiye adı altında toplumsal muhalefeti, muhalif kişi ve kuruluşları tasfiyeye varacak bir yanlışa da düşülmemelidir. Tüm darbe ve darbe girişimlerini kınıyor, lanetliyor, bu tür olayların karşısında olduğumuzu net bir şekilde ifade ederken, cumhuriyetimize ve demokrasimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Ülkemize, demokrasimize, yurttaşlarımıza geçmiş olsun."

Hatay

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yaptığı yazılı açıklamada, milli iradenin demokrasiye sahip çıktığını ve omurgalı duruşunu gösterdiğini belirtti.

Hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet, güvenlik güçleri ve 78 milyonun omurgalı, dik ve kararlı duruşuyla başarıyla püskürtüldüğünü vurgulayan Kimyeci, şunları kaydetti:

"Hain FETÖ'nün ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmaya yönelik darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Milli irade bir grup cuntacıya ve paralel yapı elamanına teslim edilemeyecek kadar güçlü. Hain FETÖ'nün darbe girişiminde vatanımızı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü kahramanca savunurken şehitlik mertebesine erişen tüm güvenlik güçlerimize ve masum sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşlarımıza Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum."

-Osmaniye

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ali Cihangir, darbe girişiminin demokrasi açısından son derece tehlikeli ve haince bir girişim olduğunu ifade etti.

Demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini belirten Cihangir, şu görüşleri dile getirdi:

"Askerimizle vatandaşımızı karşı karşıya getirip ülkeyi karanlık günlere sürüklemeye çalışan bu hain girişime demokrasi adına gerekli tepkiyi halkımız göstermekte ve göstermeliyiz. Olayların başladığı anda sosyal medyadan bu duruma alkış tutanları da nefretle kınıyorum. MHP ve CHP Genel Başkanlarının yaptığı açıklamalar ve hükümetin yanında yer alması da son derece önemlidir. Seçimle gelen iktidar seçimle gider. Artık darbelerin günleri geride kalmıştır. Bu girişimde bulunan grup hangi zihniyetin arka bahçesi ise bir an önce ortaya çıkartılmalı ve bu zihniyetin savunucularına halk olarak gerekli dersi de vermeliyiz. Çok şükür halkımız bu haince girişime karşı sağduyulu bir şekilde gerekli tepkiyi göstermiştir."

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Bayburt/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Bayburt/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement