Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Tekirdağ / - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Tekirdağ /

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : TEKİRDAĞ: Tekirdağ Valiliği Önünde demokrasi nöbetinden detaylar AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay'ın konuşması FETÖ Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in maketinin yakılmasıMANİSA: Manolya Meydanı'ndan görüntü Bedensel engelli Yasemin Yıldız'dan görüntüler ve röportajı Vatandaşlardan görüntüsü ve röportajları FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Tekirdağ'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor Tekirdağ'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

21.07.2016 03:58

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

TEKİRDAĞ:

Tekirdağ Valiliği Önünde demokrasi nöbetinden detaylar

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay'ın konuşması

FETÖ Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in maketinin yakılması

MANİSA:

Manolya Meydanı'ndan görüntü

Bedensel engelli Yasemin Yıldız'dan görüntüler ve röportajı

Vatandaşlardan görüntüsü ve röportajları FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Tekirdağ'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor

Tekirdağ'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Valilik binası önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "darbeye hayır", "Recep Tayyip Erdoğan", "paralel hainler hesap verecek", "millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, FETÖ'nün darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti.

Hain, alçak girişimi yapanların en ağır şekilde hesap vereceğini ifade eden Akçay, "Bundan sonra bu milletin iradesine, demokrasisine el uzatmaya, dil uzatmaya çalışanlar bunun hesabını misliyle ödeyecekler. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz bu şekilde toplu durduğumuz, yüreklerimiz toplu attığı sürece, bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Öte yandan, vatandaşlar, kurdukları darağacına astıkları terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in maketini yaktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için binlerce vatandaş meydanları doldurdu.

Demokrasi nöbetinin devam ettiği Manisa'daki Manoyla Meydanı'nda tekerlekli sandalyesiyle yerini alan Yasemin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada nöbete katılmak için her akşam akülü tekerlekli sandalyesiyle 7 kilometre yol geldiğini belirtti.

Darbe girişime tepki göstermek ve demokrasiye sahip çıkmak için meydana gelmeye devam edeceğini anlatan Yıldız, "Sonuna kadar da gelip gideceğim. Topumuz tüfeğimiz yok ama bizim de Allahımız var. Cumhurbaşkanımıza yapılan suikast girişimi bize karşı yapılmıştır. Bunları affetmedik, affetmeyeceğiz. Allahın izniyle Cumhurbaşkanımız inlerine girdi, bunları yok edecekler" dedi.

Yunusemre ilçesinde ikamet eden 64 yaşındaki Mukadder Başyiğit ise engelli oğlunu eşine bırakarak nöbete geldiğini belirterek, Türkiye'nin darbe günlerine dönmemesi için meydanlara indiklerini söyledi.

Başyiğit, duygularını şöyle dile getirdi:

"Ben 1960 ve 1980 darbelerini gördüm. Çok acılar çektik, o günlere dönmemek adına sokaklardayız, devletimize, milletimize, Cumhurbaşkanımıza destek olarak buradayız. Her akşam meydanlara gelmek zor oluyor ama sonuna kadar burada olacağım. Benim 23 yaşında özürlü oğlum var. Evde babayla nöbetleşiyoruz. Şimdi baba evde nöbette, ben gündüzleri evde nöbetteyim, baba gündüz işlerine gidiyor. Cumhurbaşkanımız tamam diyene kadar buradayız."

FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlara destek veren Iraklı sığınmacılardan Ahmed Erakli ise "Türkiye'yi çok seviyoruz. Allah kötü bir şey göstermesin. Türkiye'yi bu şekilde görmek istemiyoruz. Irak ve Suriye gibi olsun istemiyoruz. Ben savaştan kaçtım, buraya geldim. Türkiye'yi Irak gibi görmek istemiyoruz." diye konuştu

Fetö\'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Tekirdağ /
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Tekirdağ / - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement