Filistin'e Selam, Gönülleri Buluşturmaya Devam - Son Dakika
Yerel

Filistin'e Selam, Gönülleri Buluşturmaya Devam

Filistin\'e Selam, Gönülleri Buluşturmaya Devam

Keçiören Belediyesi’nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin 6.’sı sınırları kaldırmaya devam ediyor.

01.07.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi'nin büyük ilgi gören Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 6.'sı sınırları kaldırmaya devam ediyor.

Filistin gecesi duygusal anlara sahne olurken, mübarek Ramazan yine gönülleri birleştirmeye vesile oldu. Filistin Evinin açılışı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Filistin Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa, Filistin El Halil Belediye Başkanı Davut Zaferi, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim'in katılımıyla gerçekleşti.

Filistinli kardeşlerini yalnız bırakmamak için alanı dolduran Keçiörenli'lere yönelik bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Şehirlerin anası anlamına gelen El-Halilli kardeşlerimiz bu akşam aramızdalar… Filistin'i görmeyen onların ne yaşadıklarını bütünüyle anlayamaz. Bizler Filistin abluka altındayken Gazze'ye, Batı Şeria'ya gittik. Ramallah'ta kardeşlerimizle bir araya geldik. El -Halil Belediyesi ile kardeş şehir olduk. Gönül coğrafyamızın sınırsızlığı ile bu akşam da beraberiz." dedi.

Başkan Ak, mazlum topraklarda zalimlerin zulmü altındaki kardeşlerimiz inşallah bayramı bayram tadında geçirirler temennisinde bulundu.

Filistin gecesine AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de katıldı.

"FİLİSTİN'İN YANINDA OLAN TÜRK HALKINA MÜTEŞEKKİRİZ"

Filistin El Halil Belediye Başkanı Davut Zaferi, "Filistin halkının arkasındaki dik duruşunuz nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gazze'ye saldırılarda çok bedel ödedik, bugün buradayız ama biraz buruğuz. Gönül istiyor ki Filistin inşallah özgür olsun ve bizler de sizleri ağırlayıp, bu akşamki gibi Ramazan programları gerçekleştirelim. Filistin'i yakından anlamanız için size küçük bir anı anlatayım. Diyanet İşleri Başkanınız Değerli Mehmet Görmez El Halil'e geldi. Hz. İbrahim'in kabrini ziyaret etmek istedi. İsrailli askerler her türlü zorluğu çıkardılar. Bizim gayretlerimizle bu zorluğu aştık."

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ı El Halil'e davet eden Zaferi, Filistin'de Türk günleri yapacakları müjdesini de verdi. Yetimler iftarında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın vatandaşla diyalogundan ve aralarındaki sıcak ilişkiden de etkilendiğini söyleyen Zaferi, "Mustafa Ak'a muvaffakiyetler dilerim" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Filistin Ankara Büyükelçisi Fayed Mustafa ise Filistin ve Türk halkları arasındaki ilişkinin güçlü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"1984'ten beri ihtilal zulmü altında olan Filistin halkı hiçbir zaman umudunu kaybetmedi. İhtilale direniyor, zafere ulaşana kadar da direnecek. Filistin'in geçmişteki başkenti olan Kudüs gelecekte de başkenti olana kadar mücadeleye devam edeceğiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Filistin'e Selam, Gönülleri Buluşturmaya Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement