Finike - Çocuklar İstedi, Dilekleri Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Finike - Çocuklar İstedi, Dilekleri Gerçek Oldu

Finike - Çocuklar İstedi, Dilekleri Gerçek Oldu

Çocuklar istedi, dilekleri gerçek olduFinike Kaymakamı Mesut Yakuta tarafından başlatılan 'Bir Dilek Tut' projesi kapsamında, ilçede yaşayan öksüz ve yetim çocukların mektupla dile getirdiği istekleri, Vali Muammer Türker'in eşi Filiz Türker'in de katıldığı programda yerine getirildi.

10.03.2016 16:22

Çocuklar istedi, dilekleri gerçek oldu

Finike Kaymakamı Mesut Yakuta tarafından başlatılan 'Bir Dilek Tut' projesi kapsamında, ilçede yaşayan öksüz ve yetim çocukların mektupla dile getirdiği istekleri, Vali Muammer Türker'in eşi Filiz Türker'in de katıldığı programda yerine getirildi.

Finike Kaymakamı Mesut Yakuta bir süre önce çeşitli nedenlerle öksüz ve yetim kalmış 82 çocuğun her birine mektup yazarak, gerçekleştirmek istediği dileklerini sordu. Çocuklar da verdikleri cevaplarda isteklerini dile getirdi. Vali Muammer Türker'in eşi Filiz Türker'in de destek verdiği proje kapsamında 82 çocuğa Antalya gezisi düzenleyen Kaymakam Yakuta, daha sonra çocukların istediklerini yerine getirmek için çalışma başlattı.

Bilgisayar, bisiklet, gitar, saat ve çeşitli isteklerin yer aldığı armağanlar, Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törenle çocuklara verildi. Programa, Filiz Türker, Kaymakam Mesut Yakuta ile eşi Derya Yakuta, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun eşi Dilek Sarıoğlu ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve eşleri katıldı.

Programda konuşan Filiz Türker, ilgi ve şefkate ihtiyaç duyan çocukların gözetilmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, "Eğitim çağındaki çocuklara ufuk açmak, onları düşünmeye, hayat bulmaya teşvik etmek, hedefledikleri başarının ilk basamağı. Bir Dilek Tut Projesi kapsamında yazılan mektupların hepsini ben de gördüm. Çocuklarımız, heyecanlarını, mutluluklarını, duygularındaki o güzellikleri mektuplara yansıtmış. Çok duygulandım. Bu proje ile kaymakam bey hayallere bir renk vermiş. Güzel bir enerji oluşturmuş" diye konuştu.

Kaymakamı Mesut Yakuta da öksüz ve yetim çocukları sevindirmenin, başlarını okşamanın, ihtiyaçlarını gidermenin hem dini açıdan hem de örf ve adetler gereği olduğunu vurguladı. Bu nedenle öksüz ve yetim çocuklara yönelik bir proje başlattıklarını belirten Kaymakam Yakuta, çocukların talep ettiği 25 bilgisayar, 17 tablet, 9 bisiklet ve çeşitli malzemeleri hayırseverlerin desteği ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın imkanlarıyla karşıladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından çocuklara hediyeleri verildi.

Vali Muammer Türker'in eşi Filiz Türker, Derya Yakuta, Dilek Sarıoğlu ve beraberindekiler daha sonra engelli Dicle ve Olcay Yavşan çiftini ziyaret etti. Finike Kaymakamlığı tarafından yapılan prefabrik evde oturan engelli çiftle bir süre sohbet eden grup daha sonra Özel Eğitim Park Rehabilitasyon Merkezi'ne geçti. Burada çocukların gösterilerini izleyen protokol eşleri, programın ardından kurumu gezerek Müdür Feyzan Kurt'tan bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Finike - Çocuklar İstedi, Dilekleri Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement