G20 Zirvesi'nin Ardından - Son Dakika
Güncel

G20 Zirvesi'nin Ardından

G20 Zirvesi\'nin Ardından

Zirve karşıtı gösteriler çok ses getirmedi Aborjinler bayrak yaktı.

16.11.2014 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'nın Brisbane kentinde 15-16 Kasım'da düzenlenen G20 Zirvesi sona erdi.

G20 Zirvesi'nin ilk gününde olduğu gibi ikinci gününde de yollarda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi bulan Brisbane'de bugün de Çin karşıtları ve destekçileri gösteri düzenledi. Yaklaşık 50 kadar Çinli, Çin Halk Cumhuriyeti bayraklarıyla ülkelerini desteklerken, protestocu grup Çin'de organ kaçakçılığının durdurulmasını istedi.

G20 Zirvesi'ne karşı gösteriler ise beklendiği kadar ses getirmedi. Bunda alınan sıkı güvenlik tedbirleri ve sıcak havanın etkili olduğu belirtildi.

Aborjinler, Brisbane'de düzenledikleri gösteride, Avustralya bayrağını ateşe verdi. Aborijinler, Avustralya Başbakanı Tony Abbott'ın, "Avustralya'ya ilk göç edenlerden önce ülkede hiçbir şey yoktu sadece çalılık vardı" açıklamasına tepki gösterdi.

Zirvenin bugünkü programında iki oturum düzenlendi. "Küresel Ekonomik İyileşme" ve "Enerji" oturumları basına kapalı yapıldı.

Ukrayna krizi nedeniyle yapılan baskılar yüzünden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zirveden erken ayrılacağı söylentileri Rusya tarafından yalanlandı. Putin de Brisbane Kongre ve Sergi Sarayı'ndan zirve bittikten sonra ayrıldı.

Abbott, sonuç bildirisini açıkladı

Avustralya Başbakanı Abbott, G20 2014 Dönem Başkanı sıfatıyla düzenlediği basın toplantısında, G20 2014 Zirvesi'nin sonuç bildirisini açıkladı. Abbott, bunun ülkesinde yapılan "en önemli toplantı" olduğunu belirterek liderlere teşekkür etti.

Abbott, eylem planının uygulanması için liderler arasında çok güçlü ve samimi uyum olduğunu ifade ederek "Büyüme stratejilerini yayınladık ki dünya bizim ne kadar kararlı olduğumuzu bilsin ve bizi sorumlu tutsun" dedi.

Bildiriye göre, küresel ekonominin yüzde 85'ini temsil eden G20 liderleri, gelecek 5 yılda dünya çapında gayrisafi milli hasılayı yüzde 2 artırmak için anlaştı.

Bildiride, çalışmaların 2015'te Türkiye'nin dönem başkanlığında devam edeceği ve sağlanan ilerlemenin 15-16 Kasım 2015'te Antalya'da düzenlenecek zirvede değerlendirileceği de belirtildi. - Melbourne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel G20 Zirvesi'nin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement