Gaziantep MHP'li Özdağ: Fırat Kalkanı Harekatının Genişleme İhtimali Yüksek - Son Dakika
Güncel

Gaziantep MHP'li Özdağ: Fırat Kalkanı Harekatının Genişleme İhtimali Yüksek

Gaziantep MHP\'li Özdağ: Fırat Kalkanı Harekatının Genişleme İhtimali Yüksek

MHP'li Özdağ: Fırat Kalkanı harekatının genişleme ihtimali yüksekMHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, devam eden 'Fırat Kalkanı' harekatının Türkiye için bir zorunluluk olduğunu belirterek, "Operasyonun büyüme ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum" dedi.

19.09.2016 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP'li Özdağ: Fırat Kalkanı harekatının genişleme ihtimali yüksek

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, devam eden 'Fırat Kalkanı' harekatının Türkiye için bir zorunluluk olduğunu belirterek, "Operasyonun büyüme ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum" dedi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Ümit Özdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Karkamış'ın karşısında bulunan Suriye'nin Cerablus kasabasına girmesiyle başlayan 'Fırat Kalkanı' harekatının kapsamının genişleyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Harekatın Türkiye için bir zorunluluk olduğunu ifade eden Özdağ şöyle konuştu: "AKP gömleği yanlış iliklemeye başladı. Şimdi yanlış iliklenen gömleği bir yerden doğru iliklemeye kalkışıyor. Bu çok zor, düğmenin tamamen açılarak yeniden iliklenmesi gerekiyor. Bunu içinde Suriye rejimiyle olan ilişkilerin yeniden tasalanması ve düzenlenmesi gerekiyor. Bu olmadan olmaz. Sadece Fırat Kalkanı operasyonu yaparsanız bunun politik hedefi bellidir ama sadece küçük resimdeki politik hedefi bellidir. Büyük resimdeki politik hedefi muhakkak ortaya koymak zorundasınız o da Suriye'nin toprak bütünlüğünü düşünüyorsunuz ama kiminle? Bu da mutlaka Beşar Esad'la sağlanır. Çünkü bölgedeki en güçlü Suriye içindeki meşru tabanı en büyük yapı Suriye rejimidir. Türkiye için en önemli olan öncelikli Suriye'deki demokrasi değil, öncelikli Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. Ben harekatın büyüme ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Müdahalenin coğrafi kapsamının genişleme ihtimali ve yollanacak asker sayısının genişleme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Sadece Fırat Kalkanı'ndan bahsetmiyorum. Bahsettiğim alan Musul'dan başlayıp Afrin'e kadar uzanan alan. Türkiye için bunun zamanın en kısa zaman olması gerekiyor. Çünkü zaman uzadıkça Türkiye'nin kaybı artacak. Böyle büyük bir kaybı göğüslememiz lazım. Bunun daha küçük kayıplarla lehimize sonuçlanmasını sağlamamız lazım."

ÖZDAĞ: FETÖ OPERASYONUNDA YANLIŞLAR YAPILIYOR

MHP Milletvekili Ümit Özdağ, FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden uzaklaştırılanlar arasında MHP'li isimlerin de bulunduğunu söyledi. Özdağ, FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan aile hekimi Yunus Emre Büyükdemir'in bozkurt işareti yaparken çekilen fotoğraflarını göstererek, operasyonların sulandırıldığını savundu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonların ve soruşturmanın zorunluluk olduğunu dile getiren Özdağ, ancak operasyonların sulandırılmaması gerektiğini, aksi halde devletin inandırıcılığının kalmayacağını ifade etti. Birçok şehirde FETÖ soruşturmasıyla görevden alınan kamu personellerinin kendilerine haksızlık yapıldığı iddiasıyla başvurularda bulunduğunu ifade eden Özdağ şunları söyledi:

"Türkiye halen büyük bir istikrarsızlık sürecinden geçmeye devam ediyor. İngiliz ve Alman Büyükelçilikleri çalışmalının durdurduklarını açıkladılar. Kanada Büyükelçiliği öngörülemez güvenlik durumu nedeniyle yurttaşlarına Gaziantep ve Kilis'inde içinde bulunduğu bazı illerimize gitmemeleri çağrısında bulundu. FETÖ'ye karşı kapsamlı operasyonlar başladı. FETÖ 'ye karşı yapılan operasyonları sulandırmak çok açık bir şekilde önce operasyonların inandırıcılığını ortadan kaldıracak yavaşlamasına neden olacaktır. Oysa son günlerde FETÖ ile mücadelede daha fazla hata yapılmaktadır. Sanki bu hataların bir kısmı bilerek yapılan hatalar. Bu hataların bir kısmının kripto FETÖ'cüler tarafından yapıldığı bazı illerimizde Gaziantep dahil ortaya çıkmaya başlamıştır. Vatanperver devlet görevlilerini FETÖ'cü diye işten atanların, kendilerinin aslında FETÖ'cü olduğu ortaya çıkmış ve ikinci dalga operasyonlarda kendileri işten atılmaya başlanmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep MHP'li Özdağ: Fırat Kalkanı Harekatının Genişleme İhtimali Yüksek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement