Gaziantep'te 'Engelsiz Kent' Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 'Engelsiz Kent' Paneli Düzenlendi

Gaziantep\'te \'Engelsiz Kent\' Paneli Düzenlendi

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından 'Engelsiz Kent Gaziantep' konulu panel düzenlendi.

04.12.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından 'Engelsiz Kent Gaziantep' konulu panel düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele; AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cahit Bağcı, engelli dernekleri temsilcileri ve engelli vatandaşlar katıldı. Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Toprak, engelli projelerine önem verdiklerini kaydederek şöyle konuştu:

"Herkes birer potansiyel engelli. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Hükümetimiz aynı düşüncede, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin aynı düşüncede. Engellilerin hakları ile alakalı Fatma Şahin'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğu dönemde çok önemli yasal düzenlemeler yapıldı. Engellilerin toplumsal hayata entegrasyonu ile alakalı çok önemli düzenlemeler yapıldı."

Rektör Vekili Prof.Dr. Cahit Bağcı da üniversitede engelli öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapıldığını anlatırken, "Son yıllarda engellilere yönelik önemli adımlar atıldı. Çıkarılan yasalar, yönetmelikler ve düzenlemeler yapılmıştır. Sosyal devlet olmanın gereği olarak sosyal ve maddi destekler sağlanmıştır. Tabi bu yapılanların yeterli olduğunu hiç kimse söyleyemez" dedi.

Panel, açılış konuşmalarının ardından engelli yaşamını kolaylaştırmaya yönelik kentte yapılabileceklere ilişkin konuların anlatıldığı oturumlar ile devam etti. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Engelsiz Kent' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement