Gaziantep'te "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi" - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi"

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "İstikbalimiz olan evlatlarımızı yetiştirmek önceliğimiz. Bu konuda projeler üretmemiz gerekiyor"

12.12.2014 18:39

Gaziantep'te, OPET'in düzenlediği "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi" kapsamında, bin kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verildi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki proje tanıtım toplantısında, projenin OPET'in desteğiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüldüğü belirtildi. Proje kapsamında, kentteki tüm öğretmen, okul yöneticileri, yardımcı hizmetler personeli ve öğrencilere temizlik ve hijyen eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti. İnsanın mutluluğu ve her yönden eğitilmesinin temel politikaları olduğunu vurgulayan Şahin, "İstikbalimiz olan evlatlarımızı yetiştirmek önceliğimiz. Bu konuda projeler üretmemiz gerekiyor. Gençlerimizi geleceğe her yönüyle geliştirmemiz gerekli. Tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise eğitim kurumlarında en önemli konunun temizlik olduğunu söyledi. Temizlik konusunda genel olarak pek çok şeyin yanlış bilindiğini, bu konuda öncü olan OPET'ten destek aldıklarını ifade eden Ekinci, projenin Gaziantep'in geleceğini değiştirecek bir proje olduğunu kaydetti.

OPET'in yönetim kurulu kurucu üyesi Nurten Öztürk de kurum olarak başlattıkları 'Temiz Tuvalet Kampanyası' ile temiz ve sağlıklı bir toplum yaratma mücadelesi verdiklerine değindi. Yapılan çalışmalarla Türkiye'de tuvalet hijyeni kavramını farklı boyuta taşıdıklarına inandığını dile getiren Öztürk, şöyle konuştu:

"Tuvaletler bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Hastalık mikroplarının yüzde doksanı tuvaletlerden bulaşır. Bu nedenle sağlıklı ve medeni bir toplum olabilmek için tuvalet hijyeni konusunda bilinçli ve duyarlı olmamız çok önemli. Biz Opet olarak kaliteli hizmet anlayışımız çerçevesinde, 'Temiz Tuvalet Kampanyası'nı kendi istasyonlarımızda kusursuz uygulamaya çalışırken toplumun tüm kademelerine de yaygınlaştırmayı görev bildik, toplumsal bir duyarlılık ve değişim yarattık. 72 ili gezerek 5,5 milyon kilometreden fazla yol kat ettik. 8 milyondan fazla kişiye ulaştık; istasyonlarımızda, köy ve kasabalarda halka, okullarımızda öğretmen ve öğrencilerimize bizzat seminerler verdik."

Konuşmaların ardından katılımcılara temizlik ve hijyen eğitimi verildi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement