Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler

İngiltere, Avusturya, Gürcistan, Romanya ve Pakistan, Gaziantep'te yaşanan, 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

21.08.2016 15:22

İngiltere, Avusturya, Gürcistan, Romanya ve Pakistan, Gaziantep'te yaşanan, 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, PKK'nın bu hafta gerçekleştirdiği saldırıları ve son olarak Gaziantep'e yönelik terör saldırısını kınadığını kaydetti.

Johnson, İngiltere'nin teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu bildirdi.

Gürcistan

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili derin üzüntülerini ifade etti.

"Bu inanılmaz vahşetten dolayı onlarca insan hayatını kaybetti. Dünyada barış seven tüm insanları tehdit eden, bu yüzyılın en büyük kötülüğü terörü kınıyoruz." ifadesini kullanan Kvirikaşvili, uluslararası toplumunun gösterdiği ortak çabayla çağdaş dünyayı tehdit eden terörü yeneceklerine inandığını kaydetti.

Gürcistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "terörün her türünün kınandığı" vurgulandı. Saldırıda hayatı kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerinin iletildiği açıklamada, Gürcistan'ın Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğu belirtildi.

Avusturya

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep'te düğünde gerçekleştirilen çirkin terörist saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleriyledir." ifadesine yer verdi.

Romanya

Romanya Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Gaziantep'teki terör saldırısından sonra dualarımız Türklerle. Romanya terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanındadır." ifadesi kullanıldı.

Pakistan

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'deki terör saldırısının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

"Vicdan yoksunu bu saldırının düğünü mateme dönüştürdüğü" kaydedilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunuldu.

Açıklamada, terör saldırısının şiddetle kınandığı bildirilerek, Pakistan'ın her zaman olduğu gibi "kardeş" Türk halkıyla birlik içinde olduğu, Türkiye'nin "güçlü iradesi ve sarsılmaz azmi" ile terörü kati surette yeneceği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Terör Saldırısına Dünyadan Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement