Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 21 Nisan'da Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 21 Nisan'da Başlıyor

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen 10 ülke ve 2 ilden 300’e yakın konuk çocuğun katılacağı Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 21 Nisan’da başlıyor.

09.04.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 17'ncisi düzenlenen 10 ülke ve 2 ilden 300'e yakın konuk çocuğun katılacağı Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 21 Nisan'da başlıyor. Son 4 yıldaki çalışmalarla markaya dönüştürülen şenlikte bu yıl Sıla, Mor ve Ötesi, Murat Dalkılıç, Mabel Matiz ve Niyazi Koyuncu sahne alacak.

Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği'nin 17'ncisi, bu yıl 21-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gaziemir ile özdeşleşen ve dört yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve ilk kez Çin'den çocuklar katılacak. Ülkemizden ise Balıkesir, Manisa ve onur konuğu il olarak Kars'tan çocuklar gelecek.

TEMA, BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ

Gaziemir Sarnıç'ta şenlik ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Önce 'Yurtta barış, dünyada barış', daha sonra 'Çevre ve sağlık', önceki yıl 'Bilinçli çocuk, mutlu gelecek' geçen yıl 'Eğitim ve sağlık' temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin teması ise, 'Bilişim ve Teknoloji' olarak belirlendi" dedi. Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını ifade eden Başkan Şenol, şenliğe katılan ülkelerin kültürel materyallerini bu yıl açtıkları Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi'nde sergilediklerini sözlerine ekledi.

GAZİEMİR GÜCÜNÜ GÖSTERDİ

Dört yıldır "Gücünü göster Gaziemir" sloganıyla başlatılan kampanyaya ilçe esnaf ve sanayicisinin şenliğe sponsor olup büyük destek verdiğini de anlatan Başkan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kampanya ile esnafı, sanayicisi, işadamı; kısacası yaşamını bu kentte kazanan herkesi, 'görkemli ve dünyaya örnek' bir şenlik yaratmaya çağırdık. Çok büyük bir katılım oldu ve herkes az ya da çok demeden gücü ölçüsünde maddi ve manevi destek verdi. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziemir gücünü gösterdi."

ÜNLÜLER GEÇİDİ

17. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği'nde bu yıl da adeta ünlüler geçidi yaşanacak. Şenlikte; Sıla, Mor ve Ötesi, Murat Dalkılıç, Mabel Matiz sahne alırken, Kazım Koyuncu Anma gecesinde Niyazi Koyuncu sahne alacak. Onur Konuğu il olan Kars'la ilgili 'kültür gecesi' gerçekleştirilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği 21 Nisan'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement