Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

Gaziler Günü

İzmir, Uşak, Aydın ve Manisa'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, Uşak, Aydın ve Manisa'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve askeri erkan katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Emekli Albay Mehmet Gökmen, törende yaptığı konuşmada, şehit ve gaziliğin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için tarihten gelen bir onur olduğunu söyledi.

Gökmen, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları için savaşır. Bu duyguların Türk ulusunun her bireyi için vazgeçilmez anlam ve önemi vardır. Bunun en güzel örneği de "Ya istiklal ya ölüm" diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nda yaşanmıştır ve bugünlerde de vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda devam etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Toprak ve beraberindekiler, gaziler ve şehit aileleriyle bir süre sohbet etti.

Uşak

Uşak'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Muharip Gaziler Derneği Uşak Şube Başkanı İsmail Soyöz, yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan terör saldırılarına değinerek, Türkiye'nin iç ve dış tehditlere karşı her zaman kararlılıkla mücadele edeceğini söyledi.

Şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

Vali Ahmet Okur ve protokol üyeleri, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Uşak Şubesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Uşak Şubesi, Uşak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve İnsan Hakları Derneğini ziyaret etti.

Aydın

Aydın'da Hükümet Konağı önündeki törene, Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Kırkaya, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sevil Esin katıldı.

Gazi üsteğmen Mehmet Güler, yaptığı konuşmada, vatan ve millet aşkıyla şehadet mertebesine ulaşmış şehitleri rahmetle, gazileri de şükranla andığını dile getirdi.

Meydandaki törenin ardından protokol üyeleri, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma ile Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Dayanışma derneklerini ziyaret etti.

Burada konuşan Vali Ayyıldız, "Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadeleyle gerçekleşmiştir" dedi.

Manisa

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törende, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Vali Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan da hazır bulundu.

Muharip Gaziler Derneği Manisa Şube Başkanı Şener Tarım, konuşmasında, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin sürmesi gerektiğini vurgulayarak, "Teröre, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsamaha gösterilmemeli, silahlı terör, misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalı ve kanımız boşa akmamalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement