Gebze'de 1 Mayıs Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Gebze'de 1 Mayıs Coşkusu

Gebze\'de 1 Mayıs Coşkusu

Mesut IŞIK- Büşyra KAYA/GEBZE (Kocaeli), (DHA - 1 MAYIS Emek ve Dayanışma Günü Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde de coşkuyla kutlandı.

01.05.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesut IŞIK- Büşyra KAYA/GEBZE (Kocaeli),  (DHA - 1 MAYIS Emek ve Dayanışma Günü Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde de coşkuyla kutlandı. Osman Yılmaz Mahallesi'ndeki Hastane Kavşağı'nda bir araya gelen on bine yakın kişi Gebze Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Gebze'deki kutlamalara CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Osman Gürsu, Deriteks Sendikası Genel Başkanı Musa Selvi, CHP Kocaeli Milletvekili Adayları Tahsin Tarhan ve Kemal Nişancı, HDP Kocaeli Milletvekili adayları Ayfer Koçak, Dilber Örnek, Ayten Yılmaz ve Hasan Avşin de katıldı.     Yürüyüşte sendikalardan Petrol-İş, Tek Gıda-İş, Kristal-İş, Basın-İş, TÜMTİS, Deriteks, Türk Haber-İş, Tez Koop-İş, Çelik-İş, Birleşik Metal-İş, Lastik-İş, Emekli-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş,  sivil toplum örgütlerinden TMMOB, UİDDER, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik Haziran Hareketi, Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği, CHP, HDP, EMEP, ÖDP, Vatan Partisi, İDP katıldı.

'İÇ GÜVENLİK DEĞİL, İŞ GÜVENLİĞİ SORUNU VAR'

Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüş sonrası basın açıklaması Gebze Sendikalar Birliği sözcüsü ve Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz tarafından okundu. Basın açıklaması öncesi hayatını kaybeden tüm emekçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akyüz basın açıklamasında şunları söyledi:

" 1 Mayıs'larda mücadele eden, alın terine sahip çıkan ve bu uğurda hayatını kaybeden tüm emekçilerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Taksim'i 1 Mayıs'a açtıklarını övünerek söyleyenler, bekledikleri olaylar çıkmayınca yeniden yasaklama yoluna gittiler. Taksim 1 Mayıs alanıdır. Taksim'e çıkarak oranın 1 Mayıs alanı olması için mücadele edenlere selam olsun. Siyasi iktidar son dönemde giderek arttırdığı baskı ve şiddet politikalarını güvence altına almak, kendisini korumak için iç güvenlik yasasını çıkarttı. Ülkemizde 'iç güvenlik' değil iş güvenliği sorunu var. 2014 yılında iş cinayetlerinde bin 886 işçi hayatını kaybetti. İşçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması, iş cinayetlerinin önlenmesi için acil düzenlemelere ihtiyaç var. Artık yeter! Sermayenin çıkarları için çalışırken ölmek istemiyoruz. Taşeronlaşmaya, kıdem tazminatının gaspına, kiralık işçi uygulamasına, iş cinayetlerine, güvensizleştirmeye, açlık sınırının altındaki asgari ücrete, özelleştirmelere, sendikal hak ihlallerine, grev yasaklarına itiraz ediyoruz. Köle değiliz, insana yaraşır koşullarda çalışmak istiyoruz."

Gebze'deki 1 Mayıs gösterisi sanatçı Nilay Koçak'ın seslendirdiği türkülerle devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gebze'de 1 Mayıs Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement