Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Konya'ya Yatırımlar - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Konya'ya Yatırımlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı\'ndan Konya\'ya Yatırımlar

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014’te Konya’ya 33,5 milyon TL değerinde 6 büyük eseri kazandıracağını söyledi.

30.01.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2014'te Konya'ya 33,5 milyon TL değerinde 6 büyük eseri kazandıracağını söyledi.

Konu hakkında bilgi veren Mustafa Akış, 2014 yılında Konya'ya yapacakları yatırımların, Konya Merkez'de Buz Pateni ve Sporcu Fabrikası, Beyşehir ilçesine Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çumra, Cihanbeyli ve Kulu ilçelerine ise içerisinde spor salonu olan birer adet Gençlik Merkezi yapılacağını ifade etti.

Programa alınan tesislerin bitirilmesiyle Konya'nın sportif tesis açısından iyi bir düzeye geleceğini ifade eden Akış, "Girişimlerimiz sonucu bu yıl birçok sportif tesisin yapımı programa alındı. Bu hizmetlerdeki amacın ülkede daha nitelikli bir gençlik oluşturmak ve gençlerin kaliteli zaman geçirmelerine olanak sağlamaktır. Konya bu tür önemli yatırımları ilerleyen yıllarda da fazlasıyla alacak, Konya milletvekilleri olarak da bizler de takipçisi olacağız" dedi. Akış,"Yapılacak bu tesislerle birlikte gençlerimizin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yapabilmelerine olanak sağlayacaklarını, aynı zamanda bu tesisler sayesinde gençlerimiz zararlı alışkanlıklardan korunacak, böylece toplumda aktif bireyler olmalarını sağlamış olacağız" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca Konya'ya yapılan yatırımlarla ilgilide bilgi veren Akış, "Bakanlık tarafından 2.800,000,00 TL değerinde eserin tamamlanıp Konya'ya kazandırıldığını, 9.427,000,00 TL değerinde eserin ihale aşamasında olduğunu, 23.350,000,00 TL değerinde eserin ise yapımının devam ettiğini, toplam, 78.504.000,00 TL değerinde Kamu yatırımının Gençlik ve Spor Bakanlığınca Konya'ya kazandırıldığını ifade etti.

2014 yılında Konya'ya kazandırılacak tesislerin hayırlı olmasını dileyen Akış, "Bu eserlerle 2023 hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz, bu eserlerin Konya'mıza kazandırılması noktasında başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Konya'ya Yatırımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement