Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bakan ve milletvekiliği danışmanlığı yapan Bitlisli Uğur Oto, Bitlis'te AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

13.02.2015 15:30

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bakan ve milletvekiliği danışmanlığı yapan Bitlisli Uğur Oto, Bitlis'te AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

Oto, yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana TBMM'de eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu'nun danışmanlığını yaptığı belirtti.

Oto'ların, Bitlis'in köklü ailelerinden olduğunu ifade eden Oto, şöyle konuştu:

"Üniversitede ekonomi eğitimi gördüm. 1995 yılında uluslararası ölçekte bir şirkette kurumsal ilişkiler direktörü olarak iş hayatına atıldım. TBMM'de iki yasama dönemi boyunca dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen ile çalıştım. Daha sonra AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu'na danışmanlık yapmaya başladı. AK Parti'nin siyaset kültürüne sahip insanlarla çalışmak benim için büyük bir şans. Şimdiye kadar bulunduğum görevlerde her zaman memleketime hizmet etme olanağı buldum. Köklerimin olduğu memleketimden hiçbir zaman kopmadım. Danışmanlık yaptığım dönemde de Bitlisli hemşehrilerimle teşrik-i mesaimiz oldu. Bundan sonra da hemşehrilerime siyasi birikim ve tecrübelerimle daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum."

Siyasette fazla hayalci olunmamasını ve ideallerin gerçekleşmesi için gerçekçi hayallerin kurulması gerektiğini belirten Oto, Bitlisli gençlerin gelecekten umutlu olmasını istedi.

Oto, şöyle devam etti:

"Gençlerimizin, AK Parti çatısı altında yeni Türkiye hedefinde yeni bir geleceğe sahip olacaklar. Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin çok sevdiğim bir öğüdü vardır, 'Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşkla dolu olanın şehri gülistan olur'. İşte bu söz benim düsturum oldu. Bitlis'te bir anlamda hem taşların hem de bağların şehridir. İşinin ehli ustalarca yontulan taşlarla inşa edilen bu şehir, yıllardır kıymet bilen, gönlü zengin, sohbeti hoş Bitlislilerin yurdu ve yuvası olmuştur. Şimdi, hep beraber bu kadim şehrin ruhunu yeniden canlandırma zamanıdır. Bu nedenle ben de Bitlis'te AK Parti'den aday adayı oldum. Bu vesileyle hemşehrilerime canı gönülden selam ve sevgilerimi iletiyor ve desteklerini bekliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement