HDP'den Aday Olan Dengir Fırat: Allah Bir Partiye 400'ü Nasip Etmesin - Son Dakika
Güncel

HDP'den Aday Olan Dengir Fırat: Allah Bir Partiye 400'ü Nasip Etmesin

A.Ü. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar ile adaylık başvurusu yapan Dengir Mir Mehmet Fırat, "Allah bir partiye 400'ü nasip etmesin." dedi.

25.02.2015 15:18  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dengir Mir Mehmet Fırat ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, HDP'den milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı. Adaylık sonrasında açıklama yapan Fırat "Allah bir partiye 400'ü nasip etmesin" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU KRİTİK DURUM NEDENİYLE DÖNDÜM"

Fırat ile Sancar'ın aday adaylık başvurularını, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ aldı. Başvurusunun ardından açıklama yapan Fırat, Türkiye'nin içinde bulunduğu kritik durum nedeniyle mecburiyetten yeniden siyasete dönme kararı aldığını söyledi.

2011 YILINDAN SONRAKİ GELİŞMELERDEN KAYGILANDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden 2008 yılında istifa ettikten sonra siyaseti bırakmayı düşündüğünü ancak 2011 seçimlerine kadar beklediğini belirten Fırat, 2011 seçimlerinden sonraki gelişmelerin kendisini kaygılandırdığını ifade etti. Fırat, gidişatın düzeltilebileceği umuduyla Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine kadar AK Parti'de kaldığını ve fazla tepki göstermediğini anlattı.

"BU SÜRECİ MUTLAKA KORUMAK GÖREVİNDEYİZ"

Barış sürecinin mutlaka korunması gerektiğini de dile getiren Fırat, "Türkiye, bu meseleyi ve buna benzer diğer meseleleri, mesela Alevi sorununu, askıya almak, ötelemek hakkına ve zamanına sahip değildir. Bu süreci mutlak suretle korumak mecburiyetindeyiz. Bu söylediğim nedenlerle bir tercih yapmak durumunda kaldığımda Meclis'teki mevcut siyasi partilerin, Anamuhalefet Partisi, MHP dahil olmak üzere, bu gidişatı durdurma imkanına sahip olmadığını gördüm. Ancak HDP'nin barajı aşarak Meclis'te yer alması halinde Cumhurbaşkanı tarafından bir siyasi parti lideri gibi 400 milletvekili talebinin önüne geçilebileceğini ve bu gidişata bir şekilde dur denilebileceği kanısıyla HDP'ye katıldım ve hiç arzu etmememe rağmen mecburiyetten milletvekilliği adaylığına müracaat etmiş bulunuyorum" dedi.

"ÖZGÜRCÜ VE DEMOKRAT BİR İNSANIM"

Mersin'den aday olmayı talep ettiğini ancak karar merciinin, partinin yetkili organları olduğunu belirten Fırat, bir soru üzerine özgürlükçü ve demokrat bir insan olduğunu, özgür düşüncesine ve demokrasiye olan inancına aykırı bir baskı görürse yine hiçbir şekilde tereddüt etmeden HDP'den de ayrılabileceğini söyledi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE İNANMAMAK OLMAZ"

Fırat, "Çözüm sürecine inanıyor musunuz?" sorusunu yanıtlarken "İnanmak istiyorum, inanmazsak olmaz" dedi.

"EŞ BAŞKANLA GÖRÜŞMEMİZ OLDU"

"HDP'ye katılmanızla ilgili Abdullah Öcalan ve Kandil, görüş bildirdi mi?" sorusu üzerine Fırat, "Abdullah Öcalan'la görüşme imkanım yok. Biliyorsunuz, İmralı'da. Benim de İmralı'ya gitme gibi şeyim yok. Telekomünikasyon imkanı da yok. 'Evet veya hayır, Abdullah Öcalan böyle düşünüyor' deme gibi bir lüksüm yok. Sayın Eş Başkanla görüşmemiz oldu" dedi.

"HDP'NİN BARAJ SORUNU YOK"

Seçim barajına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Fırat, "Bana göre HDP'nin baraj sorunu yok. Bana göre yüzde 15'in neresinde olacak, altında mı, üstünde mi olacak? Bu sorun Kürt sorunu ya da belli kitlenin sorunu değil. Bu sorun, Türkiye'nin geleceğinin sorunu" diye konuştu.

"ALLAH BİR PARTİYE 400'Ü NASİP ETMESİN"

Seçim sonucunda iki partinin barajı geçmesinin, HDP ile MHP'nin barajın altında kalmasının hedeflendiğini iddia eden Fırat, "Ancak onunla 400 bulunabilir. 'Allah, bir partiye de 400'ü nasip etmesin' diye dua etmekte fayda var" dedi.

Prof. Dr. Mithat Sancar da 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin hayatî önem taşıdığını belirterek "HDP'nin barajı aşma konusunda bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum, tahminlerin ötesinde oy alacağını düşünüyorum" dedi.

"BÖYLE BİR ÇAĞRIYA HAYIR DEME HAKKIM YOK"

Demirtaş'ın kendisine adaylık teklifi ilettiğini ifade eden Sancar, "Böyle bir çağrıya 'Hayır' deme hakkımın olmadığına karar verdim. HDP'nin hem seçimler öncesinde hem seçim için hem seçim sonrasında oynayacağı rolde bana düşen sorumluluğu yerine getirmek amacıyla görev bilinciyle adaylık başvurumu yaptım" diye konuştu.

HDP\'den Aday Olan Dengir Fırat: Allah Bir Partiye 400\'ü Nasip Etmesin
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP'den Aday Olan Dengir Fırat: Allah Bir Partiye 400'ü Nasip Etmesin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • asi: her tas yerinde agirdir. . . dogru bir karar destekliyoruz seni sayin firat oyum HDP ye 27 9 Yanıtla
  • haso: akp zihniyetin ne olduğunu Mir Dengir Fırat açıklamalı ki akp nin pislikleri ortaya çıksın 21 14 Yanıtla
  • ada: allah senin belanı versin . . . akp yi zerre kadar sevmem , hdp terörist partisinide zerre kadar sevmem. . akp yi kuranlar zaten pkk lı lar yahudiler ermeniler. . . topunuzun canı cehenneme 7 27 Yanıtla
  • Mizan: Oluyor mu Olmuyor mu görürüz Sen At İziyle İt izini Karıştırmışsın Sen İt İzine Devam et Boşuna AKP' den Kovmamış lar. 17 16 Yanıtla
  • zorlu: 405-410 olmalı ki tarihte yer açılsın eski türkiyeye ve sizin gibilere 15 17 Yanıtla
  • T. A. K HACK TİM: DOĞRU YOLDASIN SAYIN FIRAT 23 7 Yanıtla
  • Urfalı: Kutlarım 22 7 Yanıtla
  • zaza. siverekli: Sana oy verenler cok ayip ederler....avrupa giden tırlarda neler vardi..halkimiz bunu bilmiyor mu..kilicdaroglunun karsisinda cevap bile veremedin.....sen mi ulkeyi kurtaracaksin....dengirr 11 18 Yanıtla
  • vantv: hdp den başarılar dengir fırat 22 5 Yanıtla
  • BORAN: İŞTE DİK ONURLU ŞEREFLİ ADAM GİBİ ADAM SENİNLEYİZ ARKANDAYIZ ÖLÜMÜNE HDP. 18 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement