Genelkurmay Başkanlığı: "Üç Bölücü Terör Örgütü Mensubu Teslim Oldu" - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığı: "Üç Bölücü Terör Örgütü Mensubu Teslim Oldu"

Genelkurmay Başkanlığı, Van'da iki, Hakkari'de bir olmak üzere üç bölücü terör örgütü mensubunun teslim olduğunu açıkladı.

15.06.2014 14:03

Genelkurmay Başkanlığı, Van'da iki, Hakkari'de bir olmak üzere üç bölücü terör örgütü mensubunun teslim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van Çaldıran'da iki bölücü terör örgütü mensubunun, saat 20.15'te, 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtilerek "Söz konusu teröristler yapılan ilk mülakatlarında, 06-08 Haziran 2014 tarihlerinde, Ağrı/ Patnos Tepeli köyü bölgesinde yapılan bir şenlik esnasında örgüte katıldıklarını beyan etmişlerdir" denildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının Çaldıran Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildiği ifade edilerek adli tahkikata devam edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Hakkari Şemdinli'de bir bölücü terör örgütü mensubunun, saat 10.30'da, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı 1'inci Motorlu Piyade Taburu Geyrezini Tepe Üs Bölgesine yakın emniyet unsurlarına, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 30 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mermisi ile birlikte teslim olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"Söz konusu teröristin yapılan ilk mülakatında; silah zoruyla kaçırılarak örgüte katıldığını, örgütün önümüzdeki süreçte köylere inip halkı ayaklandıracaklarını ve karakolların yollarının kesileceğini, Şemdinli/ Tekeli köyünün kendisince tarif edilen bir noktada Doçka makineli tüfek ve mühimmatının bulunduğunu beyan etmiştir. Bölücü terör örgütü mensubu Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilmiş olup adli tahkikata devam edilmektedir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığı: 'Üç Bölücü Terör Örgütü Mensubu Teslim Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement