Gökçek: Bunların Bütün Gayesi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Gölge Düşürmek - Son Dakika
Güncel

Gökçek: Bunların Bütün Gayesi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Gölge Düşürmek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın bugün yaptığı basın toplantısında YSK'ya yaptıkları itirazlarının bir netice vermeyeceğini itiraf ettiğini savunarak, "Burada tek amaç var cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir tereddüt meydana getirmek.

06.04.2014 19:07

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın bugün yaptığı basın toplantısında YSK'ya yaptıkları itirazlarının bir netice vermeyeceğini itiraf ettiğini savunarak, "Burada tek amaç var cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir tereddüt meydana getirmek. Anayasa Mahkemesine gideceğini şimdiden kararlaştırdın sen ve YSK'ya müracaatların hiçbir tesiri olmadığını biliyorsan niye oyalıyorsun insanları ayıp değil mi? hazmetmeyi öğrenmek lazım. Bunların bütün gayesi cumhurbaşkanlığı seçimlerine gölge düşürmek" dedi.

Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Ankara'daki yerel seçimlerin ardından ortaya atılan iddialara cevap verdi. YSK Başkanı Sadi Güven'in eşi Saniye Güven'in kendisinin danışmanı olduğu yönündeki iddialara cevap veren Gökçek, Özgür Güven isminde birinin kendisinin danışmanı olduğunu söyleyen Gökçek, yanında oturan Özgür Güven'i göstererek Sadi Güven'in eşi olmasının imkansız olduğunu Özgür Güven'in erkek olduğunu anlattı. Özgür Güven'in 10 bin lira maaş aldığının iddia edildiğini de kaydeden Gökçek, Güven'in 3 bin 500 lira maaş aldığını söyledi. Sadece soy adı benzerliğinden böyle iftiralar atıldığını belirten Gökçek, "Bu CHP'liler ne yapacaklarını şaşırdılar. YSK'ya da iftira atıyorlar, YSK'yı da töhmet altında bırakıyorlar. Bunun tek kelimeyle anlatımı; rezalet. CHP böyle rezaletlerle yürümeye çalışıyor. Böyle rezaletlerle yürünmez, ayıptır, utanın"

-"ONLARIN TOPLADIĞININ YÜZ KATINI TOPLARIZ"-

CHP'nin Ankara için olağanüstü itiraz başvurusu öncesinde düzenlediği basın toplantısı yerinin YSK'ya yakın bir noktada yapıldığını söyleyen Gökçek, "Bunu yapması son derece anlamlı. Yani diyor ki; "ben bu suretle YSK'yı baskı altında tutabilirim. Baskı altına alabilirim. Ablukaya daldırırsam insanlar bağırır çağrırsa ,bu insanların tepkisinden YSK'daki insanlar çekinir ve ona göre karar verir.' YSK üyeleri yıllardan beri Yargıtay üyeliği, Danıştay üyeliği yapmış olan yüksek hakimler. Bu arkadaşların bu tip işlerden etkilenmesi kesinlikle mümkün değil. Ama bundan bile medet umuyor bunu yapıyor. Biz yarın böyle bir tesir olduğu zaman onların oraya topladığının mübalağa etmiyorum yüz katını toplamaz mıyız? Toplayacağımızı son mitinglerde ispat etmedik mi?" diye konuştu.

CHP'nin yaptığı başvuruda iptal edilen oyların da gerekçe olarak sunulduğunu kaydeden Gökçek, "İptal edilen oylar seçime tesir eder doğru ama bu oyların senin olduğunu nereden çıkartıyorsun?" dedi. Yavaş'ın kendisini geçtiği iki ilçe olduğunu belirten Gökçek, bunların Yenimahalle ve Çankaya olduğunu belirtti. Diğer ilçelerde ise kendisinin önde olduğunu belirten Gökçek, iptal edilen oyların sayılmasıyla kendisinin daha önde olacağının ortaya çıkacağını belirtti.

-"SANDIK BAŞKANLARI AK PARTİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ"-

Özellikle Yenimahalle'de yaptıkları çok tespit olduğunu belirten Gökçek, "Sandık kurulu başkanı özellikle AK Partili olduğuna inandığı, baş örtülü hanımlara oy pusuları ile muhtar kağıdını veriyor. İkisini bir arada uzatıyor, "git kullan diyor.' Tabi vatandaş da ikisini bir arada kullanacağını zannediyor ve iptal oluyor. Bilinçli yaptı sandık başkanları bunu. Bu konuda çok ihbar aldık" diye konuştu.

"Mansur Yavaş'ın aslında bu yaptığı itirazlardan bir netice elde edemeyeceğinin itirafı bugünkü basın toplantısında var" diyen Gökçek şöyle konuştu:

"Bir arkadaş soruyor; "Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak mısınız?' diyor ki; "Biz Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız, ama biliyoruz ki Anayasa Mahkemesi'nin iptali dahil, kesinlikle seçimlerin iptali anlamına gelemez sadece kamuoyu bunu bilsin, Batı bunu bilsin istiyoruz.' Buradaki amaç ne? Burada tek amaç var cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir tereddüt meydana getirmek. Anayasa Mahkemesine gideceğini şimdiden kararlaştırdın sen ve YSK'ya müracaatların hiçbir tesiri olmayacağını biliyorsan niye oyalıyorsun insanları ayıp değil mi? hazmetmeyi öğrenmek lazım. Bunların bütün gayesi cumhurbaşkanlığı seçimlerine gölge düşürmek. Birileri söyledi; "Cumhurbaşkanlığı seçiminde bunlar doğrudan doğruya şaibe meydana getirebilecektir. Onun için bu seçimin iptal olması lazım' Yani Beyefendinin seçimi iptal olmazsa "şaibe var' iptal olmazsa "şaibe yok.' Böyle bir saçmalık olabilir mi? hem de kendinin doğrudan doğruya hukukçu olmasına rağmen."

Anayasa'nın 79. maddesine göre YSK'nın aleyhinde başka bir kuruma başvurulamayacağının ifade edildiğini söyleyen Gökçek, Anayasa Mahkemesi'nin de YSK'nın kararlarına bakamayacağını belirtti.

Gökçek, Mansur Yavaş'ın tek amacının sokakları diri tutmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gökçek: Bunların Bütün Gayesi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Gölge Düşürmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • KARTAL YÜCEL: AK PARTİLİYİM AMA GÖKÇEKLE AYNI ÇATI ALTINDA YAŞAMAK ÜTANÇ VERİÇİ 0 0 Yanıtla

Advertisement