Gökçınar'dan Vali Şentürk'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gökçınar'dan Vali Şentürk'e Ziyaret

Gökçınar\'dan Vali Şentürk\'e Ziyaret

Kırşehirliler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

17.11.2014 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehirliler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Vali Şentürk, kabulü sırasında yaptığı konuşmada, sağladıkları birlik ve beraberlik için Gökçınar'a ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Şehirlerin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlaması noktasında federasyonların önemli görev üstlendiğini belirten Şentürk, "Geçmiş yıllarda ekonomik koşullar dolayısıyla doyduğumuz yer, doğduğumuz yerden daha önemliydi. Günümüzde yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı olarak artık insanlar doğduğu yeri de unutmuyor. Bu bakımdan da federasyonumuza çok önemli görevler düşüyor" diye konuştu.

Şentürk, Kırşehirli iş adamlarının kente yatırım yapmasının önemli olduğunu dile getirerek, "Yörenin insanı iş adamlarını buraya getirmeliyiz, sanayiyi arttırmalıyız ve istihdam sorununa çözüm bulmalıyız. Ekonomik gelişmeyi sağlamalıyız ama çocuklarımızı da torunlarımızı da getirip bu toprakları onlara sevdirmeliyiz. Çocuklarımız ve torunlarımız, gelsinler, bir hafta burada yaşasınlar" ifadesini kullandı.

Şentürk, Kırşehirliler Federasyonunun şehrin tanıtımı ve ekonomisi için yapacağı her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Gökçınar da Ankara'da yaşayan Kırşehirlilerin memleketinden bağını koparmadığını söyledi.

Federasyonun kuruluşu hakkında bilgi veren Gökçınar, şunları kaydetti:

"2003 yılında 6 derneğin birleşmesiyle kurulan federasyonumuz bünyesinde artık 50 derneğimiz var. 'Ankara'da Kırşehir'in tek sesi olalım' diyoruz. Bu düşünceden yola çıkarak Antalya, Mersin, İzmir, Konya ve Almanya'nın Dortmund şehrindeki Kırşehirliler Dernekleri de federasyonumuza bağlandı. Bu yapı bir şekilde Kırşehirlinin kalkınması ve gelişmesini sağlamak adına projeler üretiyor. Projeleri tek başımıza üretemeyiz. Bu şehrin seçilmiş ve atanmışlarının desteğine ihtiyacımız var."

Gökçınar, Şentürk'e plaket sundu. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökçınar'dan Vali Şentürk'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement