Gönül Elçileri, "Bereket Ormanı" Oluşturdu - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri, "Bereket Ormanı" Oluşturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

26.03.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 81 ilde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarınca Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, İzmir'de Limontepe'de tahsis edilen alanda fidan dikildi.

Etkinliğe, Vali Mustafa Toprak'ın eşi Selime Toprak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Erol, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, şehit yakınları ve gaziler, koruyucu aileler ve çocukları katıldı.

Alana, fıstık çamı ve servi ağırlıklı bin fidan dikileceği kaydedildi.

-Aydın

Aydın'da Ovaeymir Mahallesi'nde "Bereket Ormanı" için fidan dikimine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, eşi Dilek Didem Ayyıldız'ın yanı sıra kamu kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda öğrencinin katıldı.

Dilek Didem Ayyıldız, etkinlikte yaptığı konuşmada, 21 Mart Orman Haftası dolayısıyla "Gönül Elçiler Projesi" kapsamında 81 ilde "Bereket Ormanları" oluşturulduğunu belirterek, "Geleceğimize, gençlerimize, vatanımıza bereket getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Fidan dikimi sonrasında etkinliğe katılanlara lokma ikramı yapıldı.

-Denizli

Denizli'de Cankurtaran Mahallesi Şahintepesi mevkisinde 10 bin metrekare alana fidan dikimi yapıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ve eşi Sultan Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve işe Berrin Zolan'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı etkinlikte fıstık çamı, badem, ceviz ve karaselviden oluşan bin fiidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimi sonrasında etkinliğe katılanlara sac böreği ikramı yapıldı.

-Manisa

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Hamalınkırı mevkisindeki törende, Emine Erdoğan himayelerindeki projenin önemine dikkati çekti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan de etkinliğe, Sevgi Evleri'ndeki çocuklar, Turgutlu Huzurevi'nde kalan yaşlılar, koruyucu aileler, şehit yakınları ve gaziler ile öğrencilerin katıldığını kaydetti.

Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak da 15 dekar alanda bin adet fidan dikileceğini aktardı.

-Uşak

Uşak'ta Kaşbelen Mahallesi'nde, "Bereket Ormanı" oluşturuldu.

Vali Seddar Yavuz, törendeki konuşmasında Türkiye'de orman arazilerinin son 10 yılda ciddi oranda artığına dikkati çekerek ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

Vali Yavuz ile törene katılan kamu kurumlarının temsilcileri ve öğrenciler 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri, 'Bereket Ormanı' Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement