Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika
Politika

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, referandum süreci ile ilgili olarak, “Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan’ın meselesi değil, bu mesele bizim meselemiz, gelecek nesillerin meselesi. Biz istiyoruz ki gelecek nesillere sağlam bir cumhuriyet bırakalım.

22.03.2017 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, referandum süreci ile ilgili olarak, "Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi değil, bu mesele bizim meselemiz, gelecek nesillerin meselesi. Biz istiyoruz ki gelecek nesillere sağlam bir cumhuriyet bırakalım. Gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakalım" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında Doğanşehir ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin yeni bir yol ayrımına girdiğini ifade ederek, "Önümüzde bir referandum var. Geleceğimizi oylayacağımız, Türkiye'nin istikametini belirleyecek bir seçime gidiyoruz. Bu referandumla birlikte Türkiye bir yol ayrımına giriyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini oylayacağız. Buradaki amaç ne? Niye birileri özellikle 'hayır' diyor? Niçin birileri artık tek söz sahibi millet olsun istemiyor? Çünkü bugüne kadar sistemin arızalarından, çift başlılığından dolayı bu ülkenin kaymağını yiyenler, 'hayır sistem değişmesin' diyorlar. Ama benim köylüm, çiftçim, işçim, esnafım 'yeter artık' diyor. 'Bizim hızlanmamız gerekir' diyor. 'Bizim rekabet etmemiz gerekir' diyor. 'Gençlerimize iş, AŞ bulmamız, işimizi büyütmemiz lazım' diyor. Bunun içinde Doğanşehir cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine ne diyor, 'evet' diyor" diye konuştu.

"Hayır diyenlerin anlatacakları bir şey yok"

Bakan Tüfenkci, 16 Nisan'da ülkenin geleceğinin oylanacağını kaydederek, "Birileri bugün gözümüzün içine baka baka yalan söylüyor. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini okumamışlar ve anlamamışlar. Anlamadıkları için de anlatamıyorlar, söyleyecek söz bulamıyorlar. Minibüsçüye gidip diyorlar ki '16 Nisan'da evet çıkarsa senin minibüs hattın elinden alınacak" Muhtara gidiyorlar '16 Nisan'da eğer siz evet oyu verirseniz, muhtarlığınız elinizden alınacak' diyorlar. Herhalde bunlar milletin zekasıyla alay ediyorlar. Yalanlar üzerinden siyaset olmaz. Eğer söyleyecek sözün varsa gel Doğanşehir meydanında söyle, işte meydan, işte Doğanşehir. Ama söyleyecek bir şeyleri yok. Anlatacak bir şeyleri yok. 'Niçin hayır?' dediğinizde tek şey söylüyorlar; "Türkiye tek adamlığa gidiyor" diyorlar. Allah'ınızı severseniz bir okuyun, şuanda savunduğunuz mevcut anayasayı bir okuyun. Cumhurbaşkanı'nın yetkilerini bir okuyun. Şuanda cumhurbaşkanının yetkiyle ilgili bir sorunu yok ama bizim ülkenin yönetimiyle ilgili bir sorunumuz var" dedi.

"Bu sistem darbeler ve muhtıralar üretti"

Türkiye'nin AK Parti iktidarlarıyla büyümeye, gelişmeye ve değişmeye başladığına dikkat çeken Tüfenkci, "Bu mesele Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi değil, bu mesele bizim meselemiz, gelecek nesillerin meselesi. Biz istiyoruz ki gelecek nesillere sağlam bir cumhuriyet bırakalım. Gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakalım. Gelecek nesillere sistem arızaları nedeniyle bizim çektiklerimizi çekmeyecek bir sistem bırakalım. Biz istiyoruz ki gençlerimiz, torunlarımız daha müreffeh, rekabetçi, yaşanılabilir bir Türkiye'de yaşasın, bizim mücadelemiz budur. Onun için sistemi değiştirmek istiyoruz. Ama darbelerle, beşli çetelelerle, basınla bu sistemi manipüle edenler, sonuçta da hep bu sistemin kaymağını yiyenler tutmuşlar 'hayır' diye diye yalan söylüyorlar. Sistem ne üretti, 1960'da darbe, 71'lerde muhtıralar, 80'lerde bir daha darbe üretti. Koalisyonların çilesini çektik. Geri kalmışlığın çilesini çektik. Ne zaman AK Parti tek başına gelip, siyasi istikrarı, güveni yakaladığında Türkiye büyümeye, gelişmeye, değişmeye başladı" ifadelerini kullandı.

" 15 Temmuz'da darbeye 'hayır' diyen milletimiz, referandumda 'evet' diyecek"

Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz darbe girişimine 'hayır' diyen vatandaşların 16 Nisan'da referandumda milli iradeye 'evet' diyeceğini dile getirdi.

Tüfenkci, 'hayır' cephesinin Türkiye'nin güçlenmesini istemediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü, "16 Nisan'da bu millet ayıkmasın, 'evet' demesin, Türkiye güçlenmesin diye sahneye çıktılar, Hollanda'sı, Almanya'sı sahneye çıktı. Terör örgütlerine kucak açtıkları gibi hep beraber 'hayır' diyorlar. 'Hayır' cephesini oluşturdular. Hadi onları anlıyoruz Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar da sizler niye 'hayır' diyorsunuz, onu da anlayamıyoruz. Gelin, Doğanşehir meydanında Doğanşehirli hemşerilerimize izah edin. Tanklarıyla, toplarıyla genç, yaşlı, çocuk, kadın erkek demeden üzerlerine bombalar yağdırdılar. Milletimiz meydanlara çıktı '15 Temmuz darbe girişimine hayır' dedi. Doğanşehirli bir kere 'hayır' dedi, o da darbeye 'hayır' dedi. İnşallah 16 Nisan'da milli iradeye, kendi iradesine 'evet' diyecek."

15 Temmuz'u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getiren Tüfenkci, "O gün darbeyi bu ülkeye yaptıranlar, bugün hayır cephesine arka çıkanlar. Bugün hayır cephesinin kazanması, eski sistemin devam etmesi, Türkiye'yi provokasyonlara, manipülasyonlara getirmek, koalisyonlarla yönetilmesini istedikleri için diyorlar ki 'eski sistem devam etsin.' Ama Allah'ın izniyle Doğanşehirlinin kararı net, oyu evet" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Türkiye'nin önemli bir virajda olduğunu ifade ederek, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan referandumun Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, "Çift başlılığı ortadan kaldıracağız, milletin kendi iradesiyle seçmiş olduğu, sandığa kendi iradesini yansıtmış olduğu, hükumet edecek kimi istiyorsa onu kendinin seçeceği bir sistem getiriyoruz" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement