Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatında Düzenleme - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatında Düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatında Düzenleme

Denizli'de 4 ilin bağlı olacağı Pamukkale Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nun kurulması kararı, birlik ve oda başkanlarınca olumlu karşılandı Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Kocasert: "Gümrük işlemlerinin tamamlanarak, ihracat mallarının doğrudan İzmir limanına gönderilebilmesi, ihracatçı firmalara operasyonel anlamda önemli kolaylık sağlıyor.

18.08.2014 18:39

Denizli'de, Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla'nın da bağlı olacağı Pamukkale Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nun kurulması kararı, birlik ve oda başkanlarınca olumlu karşılandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatında yapılan düzenleme ile Denizli'de Gümrük Bölge Müdürlüğü kurulmasının "ihtiyaç" olduğunu söyledi.

İhracat potansiyeli yüksek Denizli'de gümrük müdürlüğü kurulmasının ihracatçıların işini kolaylaştıracağını belirten Kocasert, Denizli'nin yıllık 3 milyar doların üzerindeki ihracatı ile, Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren sekizinci şehri olduğunu hatırlattı.

Pamukkale Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'nün, Denizli'nin yanı sıra Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla'ya hizmet vereceğini hatırlatan Kocasert, Bölge Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'nün kurulması ile 250 bin ton yükleme ve boşaltma kapasitesi olan Kaklık Lojistik Merkezi'nin de daha faal hale gelmesini beklediklerini dile getirdi.

Kocasert, gümrük işlemlerinin tamamlanarak, ihracat mallarının doğrudan İzmir Limanı'na gönderilebilmesinin, ihracatçı firmalara operasyonel anlamda önemli kolaylık sağlayacağına işaret ederek, "Böyle bir yapılanma Denizli için bir ihtiyaçtı. Özellikle ihracat potansiyeli ile öne çıkan şehrimizin dış ticaret potansiyeli her geçen sene artıyor. Biz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın örgütlenmesinde, Denizli'nin Bölge Müdürlüğü düzeyinde temsil edilmesini arzu ediyorduk. Bölge Müdürlüğü ile birlikte bürokratik işlemler kuşkusuz daha hızlı ilerleyecek" diye konuştu.

-"Denizli'nin hak ettiği yapılanma"

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer de yeni yapılanmanın ihracatçılara büyük kolaylık getireceğini belirterek, "İhracat ve ithalat rakamları ile gümrük bölge müdürlüğü yapılanmasını hak eden Denizli sanayicisi, tüccarı ve işadamları bu günü dört gözle bekliyordu" dedi.

Kurulacak yeni bölge müdürlüğüyle Denizlili ihracatçısı, sanayicisi ve işadamlarının, ihracat ve ithalat işlemlerinin tamamını Denizli'de yerinde yapmanın rahatlığını yaşayacağını ifade eden Özer, gümrük bölge müdürlüğünün Denizli'de kurulmasına öncülük etmesi dolayısıyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya teşekkürler etti.

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ise Denizlili sanayicilerin yıllardır gümrük işlemleri için İzmir'e gidip geldiğine dikkati çekerek, yeni yapılanmanın istihdama da katkı sağlayacağını söyledi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Taşra Teşkilatında Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement