Gümrükçüoğlu Araklı'da Konuştu - Son Dakika
Yerel

Gümrükçüoğlu Araklı'da Konuştu

Gümrükçüoğlu Araklı\'da Konuştu

AK Parti Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı ve Trabzon belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Araklı ilçe ziyaretinde bulunarak partililerle kahvaltıda buluştu.

27.02.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayı ve Trabzon belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Araklı ilçe ziyaretinde bulunarak partililerle kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya Araklı Belediye Başkanı ve adayı Recep Çebi de katıldı.

Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuşmasında büyükşehirin önemine değinerek "Büyükşehir Yasası Trabzon Belediyesi'nin bütçesinin 300 milyon TL olmasını sağlayacak olan bir kanundur. Aynı zamanda ilçelerdeki bütçeleri yukarı çıkaran kanundur. Maddi gücün artması ve hizmete dönüşerek, şehirlerin yaşanabilir hal almasını sağlayan kanundur. AK Parti dışında oy isteyen vatandaşlarımıza sormak lazım. 'İyi güzelde siz Araklı'mızın büyükşehir dışında olmasını istediğinizi beyan ediyorsunuz. Şimdi gelip nasıl diyorsunuz ki bize Büyükşehire oy verin?' diyorsunuz. 'Bunu derken mahçup olmuyor musunuz?' bunu lütfen sorun. Muhalefet partileri çıkıp İl Özel İdareleri kapatılacak köy yollarının hali ne olacak kar kış olduğu zaman ne sıkıntı çekeceğiz diyerek halkımızı kandırmaya çalışıyorlar. İl Özel İdareleri kapanmıyor. Büyükşehir belediyelerine devrediliyor. Açsın o kanunu iyi okusunlar. Hesap ortada toplama çıkarma ortada. İl özel idare şantiyeleri harfiyen varlığını korurken, aynı zamanda büyükşehir belediyesinin 141 araç gereci de bütün köylerimizin hizmetinde olacak. Hiç bir insanımız hak kaybına uğramayacak. Yetenekleri de yok ya niyetleri de yok. Esnaf çok vergi verecek diyorlar. Yalanın kuyruklusu da bu. 2013 yılının Ağustos ayındaki resmi gazetede bakanlar kurulu kararnamesi yayınlandı. O karaname ne diyor. Esnaf büyükşehir olan o illerde basit usul vergilendirildiği gibi daha önce büyükşehir uygulanmasında olduğu gibi aynı tarzda vergi verecekler. Bugüne kadar nasıl vergi veriyorsa aynı şekilde vergi vermeye devam edecek" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, konuşmasında Turup'a da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

" 2004- 2009 arası Araklımız acaba tonu bırak kaç kamyon asfalt almıştır. Bir ilçemiz 4 kamyon asfalt almış, bizim dönemimizde 8 bin ton asfalt almış fark bu. Biz hep birlikte Trabzon'uz. Araklımızda ayrı bir sevgi vardır. Bu başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'da ondan sonra hepimizde vardır. Salmankaş Tüneli ile bir saatte Bayburt'a gidilecek. Araklı-Salmankaş hattının Bayburt- Erzurum hattı için ana güzergahı için büyük hat olacak. Araklı bizi seviyor. Başbakanımız başta olmak üzere biz Araklı'yı çok çok seviyoruz. Kimse lütfen Turup mevkiini siyaset malzemesi yapmasın. Biz Turup'ta orada her hangi bir katı atık tesis yapmaktan hiç bir zaman karar ve niyetimiz olmadığını huzurlarınızda ifade ediyoruz. Aslında geliştirilen projelerle bırakalım bir katı atık tesisini enerji tesisi gibi en fazla 50 dönüm arazi üzerinde çalışmalarımız sürmektedir. Onun için Turup üzerinde siyaset yapmaya çalışanlara izin vermeyin."

Toplantıda ilk olarak konuşan Araklı Belediye Başkanı ve AK Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Recep Çebi de "2009 yılından önce Araklı ilçemiz 10 yıl muhalefette kalan bir belediye ile yönetilen ilçeydi. 2009 yılında sizlerle beraber girdiğimiz bu güzel yolculukta Trabzon'umuz büyük ilçesi Araklımızı AK Belediyecilikle birleştirerek, Araklı'nın ufkunun açılmasındaki yolu hep beraber yaptık. İlçemizin 150 yıllık suyunu karşılayacak, 30 trilyonluk su projemiz, duble yolumuz, sanayi sitemiz, peyzaj çalışmamız, TOKİ konutlarımız, sahil düzenlememiz, okullarımız. Bu yatırımları ilçemize beraber getirdik. Başbakanımıza ve hükümetimize verdiği destekten teşekkür ediyorum. Trabzon'umuz büyükşehir oldu. 5 mahallemiz 50 mahalle oldu. 50 mahalleye hizmet edeceğiz. İlüzyon yapan arkadaşlarımız var. Bardağı öyle süslemeye çalışıyorlar ki şaşırıyoruz. Asla bunlara kanmayacağız. Mahalle mahalle dolaşarak eski hatalarını kapatmaya çalışıyorlar. Araklı'da Büyükşehir'de bütün olacak. 30 Mart'ta bismillah diyip ampülün altına mührü vuracağız. 10 yıldan beri ilçeye bir çivi çakmayan arkadaşlarımız, bir belediye binasını düzeltemeyen, bir lavabo bile yapamayan arkadaşlar sizleri kandırmaya çalışıyor. Asla bunlara inanmayın. AK Parti ile Araklı'ya 250 trilyon yatırım gelmiştir. Bunlar gelmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından büyük bir kalabalıkla Araklı ilçesinde esnaf ve vatandaşlar ziyaret edilirken Başkanlar Gümrükçüoğlu ve Çebi vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı. İlgiden oldukça memnun kalan başkan Gümrükçüoğlu "Hemşerilerimiz AK Belediyecilik ile yola devam etmek için sabırsızlanıyor. Bu tarihi fırsatı kaçırmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Allahın izniyle 31 Mart günü Büyükşehir ilçesi Araklımızda yeni bir dönem halkımızın desteği ile başlayacak" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümrükçüoğlu Araklı'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement