Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye Araç Geçişinin Başlaması - Son Dakika
Yerel

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye Araç Geçişinin Başlaması

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'ın yanı sıra Türkiye'ye de araç geçişlerine izin verildiğini belirterek, çok mutlu olduklarını kaydetti.

06.01.2016 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'ın yanı sıra Türkiye'ye de araç geçişlerine izin verildiğini belirterek, çok mutlu olduklarını kaydetti.

Dündar, yaptığı açıklamada, Habur Sınır Kapısı'nın Irak tarafında bekletilen şoförlerin hükümetin çalışmalar sonucunda ailelerine kavuşturulmalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bölgenin, yakın zamanda terör ve güvenlik sıkıntısından kurtulmasını, ticaretin özellikle Mardin'in lojistik sektörünün devamını dilediklerini aktaran Dündar, bu konuda ellerinden gelen her katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Haburda Türkiye'den Kuzey Irak'a günlük 500 araç giriş, karşı taraftan da günlük 750 aracın geçiş yapacağını belirten Dündar, "Irak tarafında mahsur kalan şoförlerin ailelerine kavuşacakları için çok mutlu olduk. Temenni ediyorum ki yakın zamanda Mardin ticareti ve taşımacılık sektörü hak ettiği eski seviyesine kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Dündar, şunları kaydetti:

"İl teşkilatı olarak bu konuda defalarca üst mercilerimizle, Şırnak ve Mardin valilikleri ile İçişleri Bakanımızın Mardin'e ziyareti esnasında böyle bir karara varılmasının lojistik olarak sektörümüze katkı sağlayacağını defalarca iletmiştik. Ortak bir kararla sonucun bu şekilde olumlu çıkması sevindiricidir. Terörün ve hendeklerin gölgesinde siyaset yapanların bu halka maliyetlerini tekrar gözden geçirmelerini istiyoruz. Çünkü, görünen şey sınırda bekletilen tırların yanı sıra bölgedeki sanayicilerimizin işlerinin durma noktasına gelmesidir. Bu ülkenin, bu bölgenin ve Mardin'in huzura erişmesi ve gelişimi konusunda herkesin elinden gelen çabayı göstermesini istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye Araç Geçişinin Başlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • selin: merhaba bir sorum olacak araçlaarın hepsi mi bırakıldı yoksa bir kısmımı bırakıldı lütfen cevaplayın öneml 0 0 Yanıtla

Advertisement