Hacca Giden İlk Kafile, Hasan Polatkan'dan Havalandı - Son Dakika
Yerel

Hacca Giden İlk Kafile, Hasan Polatkan'dan Havalandı

Hacca Giden İlk Kafile, Hasan Polatkan\'dan Havalandı

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Eskişehir İl Müftülüğü girişimiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016 yılında Hac uçuşu yapabilecek havalimanları listesine alınan Hasan Polatkan Havalimanı, ilk Hacı kafilesini yolcu etti.

04.08.2016 17:32

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ve Eskişehir İl Müftülüğü girişimiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2016 yılında Hac uçuşu yapabilecek havalimanları listesine alınan Hasan Polatkan Havalimanı, ilk Hacı kafilesini yolcu etti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Hacca giden yolcuları uğurlayanlar arasındaydı. 210 kişiyle aynı zamanda 2016 yılının Hacca giden ilk kafilesini gönderen Hasan Polatkan Havalimanı'ndan, Ağustos ayı içerisinde yaklaşık 400 kişinin daha kutsal topraklara götürülmesi planlanıyor.

" Türkiye'den bu yıl Hacca giden ilk kafile olması da çok anlamlı"

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir ve yakınındaki bölgeler için önemli bir hizmet olan Hac uçuşlarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulunarak, "Her şeyden önce çok mutlu ve heyecanlıyız. Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havalimanı'ndan umre ve yurt dışına seferlerimiz bulunmaktaydı ama ilk defa bir Hac kafilesi bu havalimanından hareket ediyor. 210 kişilik Hac kafilesinin aynı zamanda Türkiye'den bu yıl Hacca giden ilk kafile olması da çok anlamlı. Özellikle ülkemizin böyle sıkıntılı bir süreçten geçtiği dönemde bizleri ferahlatan bir gelişme oldu gerçekten" dedi.

"Ağustos ayı içerisinde 2 Hac seferi daha gerçekleşecek"

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Hasan Polatkan Havalimanı'nı Hac seferlerine uygun havalimanları listesine aldığını vurgulayan Rektör Gündoğan, "Bu seferlerin en önemli yönü Eskişehir ve civarındaki Hacı adayları için büyük kolaylık sağlıyor olması. Çünkü Eskişehir ve civarındaki illerden Hacca gidecek olan hemşehrilerimiz büyük kentlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi ise Eskişehir'den Hacca direkt uçup geri dönebilecekler. Bu noktada ben hem havalimanımız

yetkililerine hem bize katkı sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Eskişehir İl Müftülüğümüze çok teşekkür ediyorum. Üniversite olarak şehrimize ve hemşehrilerimize katkı sunmaya devam edeceğiz. Hacı adaylarımıza şimdiden hayırlı yolculuklar ve hayırlı ibadetler diliyorum" temennisinde bulundu.

"Umarım bu hizmet hep devam eder"

Eskişehir'den direkt olarak ilk defa gerçekleştirilen Hac seferleriyle ilgili Hacı adaylarından Recep Peri, duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti;

"Eskiden büyük şehirlere gitmek için uğraşıp çok büyük sıkıntılar çekiliyordu. Hasan Polatkan Havalimanı'ndan gidiyor olmamız ise bizim için çok büyük bir şans oldu. Umarım bu hizmet hep devam eder."

"Bu hizmeti sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz"

Hacı adaylarından Şerafettin Çelik, uçağa Eskişehir'den binilmesi dolayısıyla aileleriyle daha uzun süre görüşüp rahat rahat vedalaşabildiklerini vurgularken Nevin Er ise, "Eskişehirliyiz ve ilk Hacı kafilesindeyiz. Hacca gidiyor olmak zaten anlatılamayacak bir durum. Bununla birlikte yine Eskişehir'den ulaşım sağlayabiliyor olmak da bizler için büyük bir kolaylık oldu. Pek çok arkadaşımız İstanbul ya da Ankara'ya gitmek zorunda kalırken biz evimizden çıkıp hemen havalimanına geldik. Bu hizmeti sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hacca Giden İlk Kafile, Hasan Polatkan'dan Havalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement