Hakkarili Mühendislerden Kobani İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Hakkarili Mühendislerden Kobani İçin Yardım Kampanyası

Hakkarili Mühendislerden Kobani İçin Yardım Kampanyası

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Hakkari İl Koordinasyon Kurulu,Şengal ve Kobani'de yaşayanlar için yardım kampanyası başlattı.

18.11.2014 12:45  Güncelleme: 14:16

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Hakkari İl Koordinasyon Kurulu, IŞİD'ın saldırılarından kaçan Şengal ve Kobani'de yaşayanlar için 'Kış Kapıda, Şengal ve Kobanı Dışarda! konteyner kente destek ol!' adı verilen kampanya başlattı.

TMMOB'a bağlı Hakkari İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Elektrik Mühendisi Adem Çatal, TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu'nun yardım kampanyasına Hakkari'den de destek kararı aldıklarını söyledi. Çatal, IŞİD'in sivillere yönelik saldırı nedeniyle yüz binlerce Ezidi'nin Şengal Dağı'na, 20 bininin ise, günlerce aç-susuz yürüyerek Şırnak, Mardin, Batman, Viranşehir ve Diyarbakır gibi kentlere geldiği anımsattı. Çatal, zorlu kış koşulları öncesi yardıma muhtaç olan Şengal ve Kobanı halklarına yardım elinin uzatılmasının insani ve vicdani bir sorumluluk olduğu belirterek şöyle dedi:

"Kış kapıda Şengal ve Kobanı dışarıda konteyner kente destek ol' kampanyasına Hakkari olarak minimum bir konteyner parolasıyla çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu duyarlılığa başta mühendisler olmak üzere destekte bulunmak isteyen herkese çağrıda bulunuyoruz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarili Mühendislerden Kobani İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement