Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

Memur Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Musa Uncu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında sendika olarak tercihlerinin "evet" olacağını bildirdi.

21.02.2017 20:44

Memur Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Musa Uncu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında sendika olarak tercihlerinin "evet" olacağını bildirdi.

Uncu, Eğitim Bir Sen, Sağlık Sen, Büro Memur Sen, Diyanet Sen, Bem Bir Sen, Birlik Haber Sen, Toç Bir Sen, Enerji Bir Sen, Kültür Memur Sen, Memur Sen Engelli Komisyonu ve Emekli Memur Sen birim başkanlarıyla ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, tercihlerinin milletten yana olacağını belirterek, " 15 Temmuz'un nöbetçisi, 16 Nisan'ın evetçisiyiz." dedi.

Sendika olarak milletin, ülkenin, devletin dara düşmesine, zora düşürülmesine, operasyon alanına dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Uncu, şöyle devam etti:

"Ülkesini kaybetmektense hayatını kaybetmeyi, bağımsızlıktan olmaktansa ayağından, elinden, gözünden olmayı önemsemeyen bir millet ve onun kamu görevlilerinden bahsediyorum. Biz, böyle bir milletin egemen olduğu, Türkiye'de sendikacılık yapmanın onurunu yaşıyor, sorumluluğunu taşıyoruz. Yıllarca, kendisiyle hesaplaşmaya, değerlerini aşağılamaya, inancını yok saymaya odaklanmış bir vesayet tezgahının mağduru yapılan milletin yanında, milletle birlikte ortak akıl paydaşlığında olmaktan hiç vazgeçmedik."

Uncu, Memur-Sen'in Türkiye'nin her kritik döneminde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunduğunu işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu ortaklığın, bu paydaşlığın, bu yol arkadaşlığının, kardeşliğin arkasında Memur-Sen'in, milletle aynı pencereden bakması, milletle aynı yerden bakması ve aynı şeyi görmesi var. Biz, milletin gördüğünden başka bir şey görmeyiz, milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız. Bütün bu söylediklerimiz, bugünkü tartışmalar için de geçerlidir."

"Memur-Sen'e Davet Tercih Evet" buluşmalarıyla anayasa değişikliği referandumunu her yönüyle ortaya koyarak, tüm Gümüşhane'ye anlatmaya çalışacaklarını ifade eden Uncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin bir daha darbelere maruz kalmaması yoluna emin adımlarla yürüsün diyoruz. "15 Temmuz'un nöbetçisi 16 Nisan'ın evetçisiyiz. Bunu net olarak ifade ediyorum. Çünkü biz bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz. Biz bu ülkede sabah kalkıp akşama hükumet değişikliği, pazarlıklarla yoğrulan, fırlayan, inen, yükselen borsa ve dolarlar istemiyoruz. Bu ülke büyüsün ve yürüsün istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement