Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, Gemerek ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

28.03.2017 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, Gemerek ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Soluk, Gemerek Konferans Salonu'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Sivas'ın yetiştirdiği sevilen, sayılan, doğru yolda yürüyen BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 8. yılında rahmetle andığını söyledi.

"Bütün dünya İslamiyetin son kalesi Türkiye'ye saldırıyor." diyen Soluk, "Bu ülkede yaşananları düşünün, asılanları, darbelerle indirilenleri ve bu ülke üzerindeki kirli elleri düşünün." ifadesinde bulundu.

Anayasa değişikliği ile koalisyonların sona ereceğini söyleyen Soluk, sözlerine şöyle devam etti:

"Hayırcı cephe demokratik olmayan bir anayasayı savunuyor. Dün 'anayasayı değiştirmeliyiz' diyenler bugün yapılan bu değişikliğe 'hayır' diyorlar. 18 kez maddeler daha önce değişmiştir. Bu 19. değişim oluyor. Koalisyonlar, entrikalar artık bitiyor. Burada kimseyi suçlamak istemiyorum ama geçmişte yaşanılan entrikalar ortadır. 1960'dan sonra seçilen cumhurbaşkanlarının bazıları, entrikalarla kurulmuş ve entrikalarla yıkılmıştır. Bir parti en çok oyu almış ama hükümet kuramıyor. Düşünün koalisyonla entrikalarla hükümetler kurulmuş. Bu entrikalar bu sistemle sona eriyor ve millet söz sahibi oluyor."

Halk oylamasında oy kullanılırken iyi düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Soluk, şunları kaydetti:

"Güzel düşünelim, PKK'nın, DEAŞ'ın ve FETÖ'nün 'hayır' dediğini ve neden 'hayır' dediğini güzel düşünelim. Ülkemizi tehdit edecek bir şeyi biz 15 yıldır getirmedik bugünden sonra da getirmeyeceğiz. Bu anayasa Erdoğan için değil, her doğan içindir. Diyorlar ki 'atamaları tek adam yapıyor', şimdi kim atıyor kardeşlerim? Kim onaylıyor? Peki bu kadar onay veren cumhurbaşkanının sorumluluğu var mıdır? Cumhurbaşkanı bir tek suçtan yargılanabiliyor o da vatana ihanettir. Oysa yeni gelen anayasayla cumhurbaşkanları da bu ülkede suç işlediğinde yargılanabilecek. 'Evet' demek için çok sebebimiz var. 'Hayır' diyenlere çok iyi bakın, kimler 'hayır' diyor, PKK, HDP, FETÖ, DEAŞ ve Mehmet Akif Ersoy'un bahsettiği tek dişi kalmış canavar Avrupa 'hayır' diyor."

Programa, Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İlçe Başkanı Hacı Yalçın, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement