Hasankeyf'ten Muğla ve Kocaeli'ye Teknik Gezi - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'ten Muğla ve Kocaeli'ye Teknik Gezi

Hasankeyf\'ten Muğla ve Kocaeli\'ye Teknik Gezi

Batman'ın Hasankeyf ilçesi Üçyol Ekolojik köy projesi kapsamında Hasankeyf Kaymakamı başkanlığındaki bir heyet, Kocaeli ve Muğla'ya teknik gezi gerçekleştirdi.

03.11.2014 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca başkanlığındaki heyet, Hasankeyf Üçyol Ekolojik köy projesi kapsamında Kocaeli ve Muğla'da bulunan Ekolojik köy projelerini incelemek üzere gezi gerçekleştirdi.

Yürütücülüğünü Dicle Kalkınma Ajansı'nın, uygulayıcılığını Hasankeyf Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin üstlendiği, Hasankeyf Üçyol Köyüne yapılması planlanan ekolojik köy projesi doğrultusunda Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca'nın başkanlığında Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, DİKA Batman YDO Koordinatörü Eyyüp Bulut ve Hasankeyf Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Emel Demirel'in de bulunduğu heyet, Kocaeli/ Kartepe ilçesine bağlı Ketenciler Ekolojik Köyüne ve Muğla/ Fethiye İlçesine bağlı Yanıklar Köyü sınırları içerisinde bulunan Pastoral Vadi Ekolojik Yaşam ve Tarım Çiftliğine 21-23 Ekim tarihleri arasında bir teknik gezi gerçekleştirdi.

Kocaeli/Kartepe/Ketenciler Ekolojik köyüne yapılan ziyarette heyete Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nurettin Salih Çevik ve Kartepe Belediyesi Turizm Birim Sorumlusu Halit Koç eşlik etti.

Ketenciler Kalkınma ve Dayanışma Derneği üyesi kadın girişimciler tarafından yapılmakta olan çalışmalar, organik tarım ve yapılan araziler yerinde incelendi.

Hasankeyf Kaymakamı başkanlığındaki heyet daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Muğla/Fethiye/Pastoral Vadi Ekolojik Yaşam ve Tarım Çiftliğine geçerek incelemelerine burada devam etti.

Çiftliğin kurucusu ve yöneticisi Mimar Ahmet Kizen'den ekolojik köylerde mimari ve sosyal yaşam döngüsü ile ilgili detaylı bilgi alan heyet, TaTuTa Projesi kapsamında çiftlikte bulunan gönüllülerden de ekolojik yaşam ve eko köylerle ilgili detaylı bilgi edinerek teknik geziyi sonlandırdı

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Hasankeyf'ten Muğla ve Kocaeli'ye Teknik Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement