Hatay'da "1. Ulaşım Çalıştayı" - Son Dakika
Yerel

Hatay'da "1. Ulaşım Çalıştayı"

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 1.Ulaşım Çalıştay'ı düzenlendi.

24.02.2015 14:11

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 1.Ulaşım Çalıştay'ı düzenlendi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya'da bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bir ülkenin ve kentin ulaşım alt yapısıyla refah düzeyi arasında paralel bir ilişki olduğunu belirtti.

Kalkınmanın ve gelişmesinin önemli anahtarlarından birisinin ulaşım olduğunun altını çizen Topaca, "Bunu dünyaya baktığımızda çok rahat görme imkanımız var. Gelişmiş bütün ülkelerde kötü bir ulaşım ağı yoktur. Hepsinde birbirleriyle entegre sistem olarak hızlı çalışan kuyruklara, sıkışıklıklara yol açmayan bir ulaşım ağı sistemi olduğunu görüyoruz. Bizimde ulaşım ağımızı gerek ülke içinde gerekse diğer ülkelerle bağlantılı olacak şekilde geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Topaca, bütün devletlerin geçmişte ve bugün ulaşıma büyük önem verdiğini ve bu konuda adımlar attığını kaydetti.

Ülkeye sahip çıkılması ve memleketin korunması için her şeyden önce sağlıklı yollara ve ulaşım ağlarıyla entegre bir sisteme sahip olunması gerektiğini ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"Ulaşım ağı öncelikli olarak yerel imkanlara ve ihtiyaçlara uygun olmalıdır. Hatay Ulaşım Mastır Planı'nda öngörülecek hedefler bizim kentimizin ulaşım ihtiyacını karşılayacak boyutta olmalıdır. Bölgesel ve ulusal ağlarlada entegre bir ulaşım istiyoruz. Türkiye ve Türk milleti gelecekle ilgili hedefleri olan bir ülke ve millettir. Bu hedeflere ulaşmak içinde yapılması gereken önemli unsurlardan biriside ulaşım ağımızı hızla tamamlamaktır. Bu yönden bizler hep beraber çalışmaya, proje üretmeye ve projeleri uygulamaya devam edeceğiz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da turizm, ulaşım, sanayi ve diğer konularda Hatay'ın 50 yılına damga vuracak çalışmalar yapmaya başladıklarını belirtti.

Yaptıkları tüm çalışmalarda sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, kamu kurum kuruluşlarının şehrin geleceğiyle ilgili görüşlerini almak istediklerini ifade eden Savaş, Hatay'da trafik konusunda yaşanan problemleri bildiklerini kaydetti.

Toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Koçyiğit, bazı belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da '1. Ulaşım Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement