Hatay'da Akaryakıt Kaçakçılarına Ağır Darbe - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Akaryakıt Kaçakçılarına Ağır Darbe

Hatay\'da Akaryakıt Kaçakçılarına Ağır Darbe

İç savaşın başlamasıyla Suriye'den Türkiye'ye Hatay üzerinden giren kaçak akaryakıt miktarında son dönemde patlama yaşandı.

14.07.2014 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç savaşın başlamasıyla Suriye'den Türkiye'ye Hatay üzerinden giren kaçak akaryakıt miktarında son dönemde patlama yaşandı. Türkiye genelinde ele geçirilen akaryakıtların önemli bir bölümünün Hatay'dan temin edildiği bilgisi de kaçak akaryakıtın geldiği noktayı açıkça gözler önüne sermesi, Hatay Valiliği'ni yeni tedbirler almaya yöneltti ve kentte sıkı bir denetim yapılmaya karar verildi. Alınan bu karar doğrultusunda valilik, 17 Mayıs'ta Belen, Topboğazı ve Hassa çıkışlarında uygulama noktası oluşturdu.

800 ARACA CEZA KESİLDİ

24 saat kesintisiz maliye, jandarma ve polis ekipleri bu noktalarda TIR ve otobüsleri detaylı bir aramaya aldı. Aramalarda taşıtların yakıt depolarını da kontrol eden güvenlik güçleri, marker cihazı ile depolardaki mazotun kaçak olup olmadığını denetledi. Kontrollerde deposunda kaçak mazot olan taşıtların sürücülerine ceza kesildi, yakıta da el konuldu. İki aylık süreçte 3 ayrı uygulama noktasında 390 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. 800 taşıta da 477 bin lira para cezası kesilen denetimlerde 70 araca el konuldu. Valiliğin kaçak akaryakıtla mücadelede aldığı sıkı denetim kararını kararlılıkla uygulaması akaryakıt kaçakçılarına ağır darbe vurdu. Denetimlerden önce kente günlük ortalama 2 bin TIR ve otobüs giriş-çıkış yaparken, bu sayı 10 Temmuz itibariyle 465'e düştü.

TIR ŞOFÖRLERİ EYLEM YAPTI

Öte yandan TIR şoförleri de kaçak akaryakıt denetimlerine tepki göstererek geçen hafta eylem yaptı. 5 Temmuz'da Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nin Maraşboğazı Mahallesi'nde Antakya - İskenderun Yolu'nu çift yönlü yolu trafiğe kapatan TIR şoförleri, kaçak akaryakıt için kurulan kontrol noktasına gelerek yaptıkları eylemde kaçak mazot kullanmalarına izin verilmediğini belirterek, Türk mazotunun litresini 4.5 lira civarında. Bu fiyata mazot alacak gücümüz yok. İş yapamaz hale geldik. Kaçak mazot kullanmaya mecburuz. Ev geçindiriyoruz çocuklarımız okula gidiyor. ya mazot fiyatları düşürülsün ya da kaçak mazot kullanmamıza izin verilsin dedi.

Eylem nedeniyle 2 saat kapanan yol, jandarma ve polisin müdahalesiyle tekrar trafiğe açılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Akaryakıt Kaçakçılarına Ağır Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement