Hatay'da St. Pierre Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Hatay'da St. Pierre Bayramı Coşkusu

Hatay\'da St. Pierre Bayramı Coşkusu

Hatay'da her yıl geleneksel olarak kutlanan 'St Pierre, Aziz Pavlus ve Petrus Bayramı', dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi'nde gerçekleştirilen bir ayinle kutlandı.

28.06.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'da her yıl geleneksel olarak kutlanan 'St Pierre, Aziz Pavlus ve Petrus Bayramı', dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi'nde gerçekleştirilen bir ayinle kutlandı. Çeşitli etkinliklerle her yıl haziran ayının son pazar günü kutlanan bayramda dünya barışı için dualar edildi.

Restorasyonun ardından yeniden ziyarete açılan dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre'de kutlanan bayrama, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfü Savaş, Vatikan Türkiye Büyükelçisi ve İzmir Episkopos vekili Peder Marko Belinetti, Metropolit Konstantin Kayal, Arşimetrik İgnatius, Antakya Musevi Cemaat Başkanı Şaul Cenudioğlu, Antakya Ortodoks Kilisesi Papazları Domenico Bertogli, Jan Delüller, Dimitri Dogum, Antakya Ortodoks Cemaati Başkanı Fadi Hurigil ile Antakya Protestan Kilisesi Papazı Yakup Chang ile çok sayıda Hıristiyan katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla St. Pierre Kilisesi'nin bahçesinde başlayan bayram kutlamasında, İncil'den bölümler okunarak dua edildi. Programda, Antakya Medeniyetler Korosu ve Antakya Ortodoks Kilisesi Korosu çeşitli parçalar söyledi. Yapılan dualarda özellikle bölgemizde barışın sağlanması ön plana çıkarken, bayram kutlamalarına geçen yıla oranla daha fazla katılım sağlandı. Bayrama katılanlar arasında Lübnan ve Suriye'den gelen Hıristiyanların da olduğu öğrenildi.

VATİKAN BÜYÜKELÇİSİ : BARIŞ HERGÜN İNŞA EDİLECEK BİRŞEYDİR

Vatikan Büyükelçisi Peder Marko Belinetti, törende yaptığı konuşmada 16 yıldır Türkiye'de bulunduğunu belirterek, dünyanın ve bölgemizin barışa ihtiyacı olduğunu söyledi.Baş Episkopos rahatsız olduu için törene gelemediğini belirten Marko şöyle konuştu:

"Çok rahat bir şekilde törenimizi yapabiliriz ve barış yaşadığımız andır, onun için mücadele etmemiz gerekiyor. Barış her gün inşa edilecek bir şeydir, barışın betonu Tanrı'dan gelir ama tuğlaları biz koyuyoruz. Her gün barışı inşa etmiyorsak, bu barışı kaybedebiliriz. Bütün güzel şeyler gibi barış varken kıymetini bilmiyoruz, kaybedince ne kadar ihtiyaç olduğunu fark ediyoruz. Ama barış için böyle olmamalı, çünkü Tanrı bir lütuf olarak barışı verdi, onu saklamak bizim görevimizdir. Hem de her gün her dakika. Bayramı bize kutlama imkanı verdiği için Tanrı'ya teşekkür ediyoruz."

LÜTFÜ SAVAŞ: BARIŞ VE KARDEŞLİK ORTAMI DEVAM ETSİN

Daha sonra söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Hatay'ın yüzyıllardır birçok din ve inanışa aynı anda ev sahipliği yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Hep birlikte uzun yıllardır yaşıyoruz ve bu şehirdeki sevginin, kardeşliğin hüküm sürmesinin en önemli nedeni buradaki yapı taşlarının birbirine karşı gösterdiği saygıdır. Bu saygı ve sevginin tüm dünyada hakim olmasını temenni ediyorum. Bu bayram vesilesiyle Rabbim önce Hatay'da ardından Ortadoğu'da ve dünyada barışın sağlanmasını temin etsin inşallah." - Hatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay'da St. Pierre Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement